Sider

søndag 7. august 2011

"Ein reise på livets elv"

Hadde store ambisjonar om å lese mange bøker om Kina- historie, kultur, natur, mat, osv i løpet av sumaren. Det har blitt med ei bok "Kina, en reise på livets elv" av Torbjørn Færøvik. Men der fekk eg litt av alt. Det er ei reiseskildring på og langs elva Yangzi som har utløp i Shanghai etter 6320 km på farten... Forfattaren skildrar godt menneska og kulturen han møter. Får mykje historie innimellom, og me møter enkeltmenneske. Boka var så bra at eg gjerne gjekk og la meg litt før på kvelden for å få lest 10 min, og det hendte eg las eit par sider innimellom leik med borna:) Anbefalast.

"Fritid set menneske i stand til å lesa, til å reisa til kjende stader, til å utvikla gode venskap, til å drikka  vin og til å skriva bøker. Finst det noko betre i verden enn nettopp dette" Lin Yutang, kinesisk fortattar.


  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar