Sider

fredag 12. august 2011

"House hunting" mot slutten

I dag har me hatt vår tredje dag i bilen til joannarealestate.com.cn på jakt etter husvære. Er ein utfordring å forklara Solveig og Fredrik at me igjen må gå ifrå eit badebaseng og ein leikeplass utan at dei har fått utforska den nok… Sjølv om bilkøyring er kjedeleg, så har ikkje desse dagane vore så verst alikavel. Trass i, den for oss, livsfarlige trafikkavviklinga her, så er det ikkje innstalert bilseter, og det har blitt litt vandring i bilen og bytting av plassar (me må høyra om vaktmeistaren vår på krok kan pakka ned bilseter og senda med flyttelasset om det ikkje har gått alt?) Me har observert mang ein morosam ting og situasjon frå bilvindauget og køyreturen har sjeldan kome opp i meir enn 25 min pr tur.

Så- kva med husvære?? det må me straks gå igong med å diskutera. Fredrik har akkurat sovna (22.40- han fekk ein power nap i 17.30 tida og det straffa seg hardt). Det står mellom hus og leiligheit (ja, den i 20 etg..). Fordeler og ulemper…. Uansett kva me veljer vil me ha god plass til besøk:) For dei lokalkjente står det mellom hus i Richwood Cottages eller leiligheit i Yanlord Riverside Appartements. French Concession som eg lika godt etter barnehagebesøket, har me slått frå oss.

Dagen i dag starta med helsesjekk. Det er visst obligatorisk når ein søkjer om lengre oppholdstillatelse. Det starta med ein lengre kø og venting på eit overfylt rom. Takk og pris var det kølapp system. Derifrå og inn må eg sei at makan til effektivitet kan eg ikkje sei eg har opplevd i helsevesenet tidlegare. På under 7 min hadde eg tatt blodprøve, ekg, synstest, røntgen, ultralyd av lever (trur eg), blodtrykk og graviditetstest. Det var faktisk morro- Fredrik som var med meg lo og sjarmerte, fekk godteri av doktorane og blei god til å sei “bye-bye” og “thank you”.

I ventetida før helsesjekk kom det eit uventa spørsmål frå eigendomsagenten som var med oss som guide/tolk. Det spørsmålet skal eg avslutte dagens innlegg med til ettertanke, det seier kanskje litt om kinesisk historie/- kultur??? Det var snakk om Solveig og Fredrik, så kom det, “ Kva for unge likar du best?”.

Etter endt arbeidsdag feira me med is.
IMG_0553

(Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar