Sider

onsdag 17. august 2011

Leiketog på Nanjing Road

Det var eit forrykande vèr me vakna til i dag. Det lyna og tordna og regnet bøtta ned. Fredrik lurte på kven som banka på vindauget vårt… Etter frukost satte eg på “Istid 3” på mac`en, og så prøvde eg å få organisert bagasjen. Det er godt det er kun 3 dagar att til me får oss vaskemaskin.
IMG_3756
Radisson Blu, Shanghai New World Hotel fall valet på, og me er ganske godt nøgde. Har rom i 28 etasje, men det kjennest ikkje så høgt ut - for her er det jo flust i andre bygningar rundt oss som har vel så mange etasjer. Kjekt med utsikt. På toppen her er det ein restaurant som roterar (som Tyholttornet i Trondheim). Har fått rom med eit lite “kontor” som det er ei skyvedør inn til. Det er heilt supert. Her kan eg i kveld hatt lyset på. Det er til stor glede etter at me i ei veka har måtta skru av lyset når ungane har lagt seg og kviskra til kvarandre…

Det var ikkje til å koma ifrå at me måtte rett i badebassenget etter ankomst hotellet. Eg hadde jo brukt det som middel på store delar av bilturen for at ungane skulle vera rolige og sitja fint i bilen… Bassenget var flott og lite folk. Så då går det greit at Fredrik spring og hoppar uti igjen og igjen - og eg som heile tida formanar om å ikkje gjera akkurat dei tinga… Ser ut som laksen frå igår har virka, Solveig har tru på det sjølv og det er det aller viktigaste. Kommentar frå Solveig framfor spegelen etter badinga: “I dag var det mange fluer i håret mitt” (floker for dei som ikkje skjønte det…)

Frå hotellvindauget vårt ser me ned på eit lite tivoli. Det såg ut som det skulle vera greit å koma seg dit, så etter bading satte me kursen dit. Men eg blingsa med retninga og gjekk i 180 grader feil retning. No har eg funne ut, at om me berre går ut av hovudinngangen og går 100 m rett fram ca- så går me rett på det :)

Som sagt, me bur i hjerte av sentrum no. Det er ca 50 m å gå frå hotellet så er me i starten på Nanjing Road, som er Shanghai sitt svar på Karl Johan, eller kanskje heller 5th avenue i New York, Oxford Street i London… Masse å sjå på og masse intrykk. Eg held hardt i handa til Solveig og Fredrik og formanar at no må me passe godt på kvarandre. (Har fått tak i hand-band til dei i dag der navn og mobil nr mitt står). Det går veldig greit, dei skjønar alvoret og held godt i handa mi. Me går ikkje mange meterane før me set oss på ein benk der me har oppdaga at det går eit tog. Slikt tog som køyrer rundt i sentrum av Drammen på sumaren:). Det kostar 4 kr og køyra Nanjing Road att og fram- og det passar oss perfekt!
IMG_3772
Eg blir stadig forundra over oppmerksomheita som kinesarane gir Solveig og Fredrik. Dei kan stille seg opp 1 m frå oss og stå og peike og snakke om oss. Er ikkje det uhøfeleg??? I dag var det rett før eg blei sint. Solveig deriomt byrjar å like denne oppmerksomheita og stiller meir villig opp på bilete… Så i dag har me og møtt på dei som ikkje er med på festen- tiggarane. Det som gjer det vanskeleg å ikkje gje pengar her er at dei me har møtt på i dag har tydelege funksjonproblem, td ei mor (?) med eit svært handikappa barn i rullestol. I dag gav me pengar til alle…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar