Sider

lørdag 27. august 2011

Lunsj i Shanghai sine bakgater

I dag blei me bedt med ut på lunsj med fleire andre norske vaksne og born, kjempekjekt! Den eine familien har vore her i 3,5 år, den andre i 1 år. Der er det mykje god informasjon å få om alt mogleg som angår livet i Shanghai, og eg tenkjer jo stadig på at kvifor i allverden har me ikkje prøvd å få kontakt med desse før (mennene jobbar i DNV...). Men slik er det berre, og no er me her og alt går seg jo til. Før me reiste visste eg ikkje kva eg skulle lure på ein gong:)

Restauranten me skulle treffe dei andre på i dag låg 800 m frå vår compound, og utifrå google maps på iphone gjekk me avgårde. Følte etterkvart at me gjekk og gjekk og aldri kom fram, og at me skulle ha passert restauranten "Bella Napoli" på eit punkt utan å fått det med oss. Spurte ein lokal vaktmann -som nok ikkje skjønar eit ord engelsk, men takka vera iPhone-appen SmartShanghai, kan me vise adressa på kinesisk. Og så peika han og rettleia oss attende der me kom ifrå. Når me så kom til rett stad, så skjøna me at me hadde gått rett forbi utan å kikke inn, det var eit lite skilt høgt oppe i ei lita tverrgate, og inn hit skulle me:

Såg ikkje veldig innbyande ut, og me lurte på kva standard denne italienske restauranten hadde, rett over gata til inngangen til restauranten stod denne mannen med klesvasken: 
Men så kom me inn porten til dagens mål, og der var alt reint og fint. Maten var god og ingen har fått magetrøbbel utover dagen...:)

Lars Petter har høyrt at det skal vera 2 andre av hans kollegaer som og bur her i Royal Pavillion, men i går møtte me på tre norske familiar som også bur her på DNV`s rekning. Mao er det mange som er utplassert i Shanghai frå DNV. Totalt har DNV nesten 600 ansatte i Shanghai, omlag 100 av desse er expatar, altså andre nasjonalitetar enn kinesisk, derav ca halvparten norske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar