Sider

torsdag 11. august 2011

Møte med Shanghai


Reisa byrja med privatsjåfør til Gardemoen. Der blei det trist å sei “hadet” og “pågjensyn” med farfar for både store og små…..

Fredrik og Solveig har snakka om Kina og flytur no i lengre tid, og begge gleda seg frykteleg til at dette endeleg skulle skje. Dei hadde nok ikkje heilt fått med seg at å fly til Shanghai er meir enn å lette- og lande med flyet, og at timane oppe i lufta er mest like lange der som dei er i bilsete på veg til Vik…. Etter mellomlandinga i Helsinki uttalte Fredrik at han ikkje ønska opp i lufta meir, han ville vera på bakken og han kunne tenka seg heim til huset sitt på Krok:)
Ettersom tida gjekk på flyet og ingen sov noko særleg var det heilt supert når me endeleg kunne sleppe energien laus på Pudong flyplass … (Solveig fekk ein god lur medan Fredrik tok seg tid for knappe 2 timar). Klokka (for oss) 2 på natta køen i pass kontrollen var lang, og gjekk sakte. Solveig og Fredrik gira kvarandre opp og sprang konkurranse og ropte “klar-ferdig-gå!”, medan me prøvde å holde plassen vår i køen. Så skjedde det som måtte skje- ein vakt (politi?) kom og lurte på kven sine ungar dette var, og me prøvde forgjeves å rope dei på plass. Men han vinka oss ut av køen og bort til der ungane leika. Eg blei sur for at me måtte gå ut av køen- og tenkte at me sikkert måtte stille oss bakerst etterpå, og så blei eg litt redd for eg var litt skeptisk til kva som skulle skje …… Men! den greie vakte smilte og gav oss plass i “special line” - så takka vera to litt umulige ungar, suste me forbi heile køen, og kunne spasera fort og greit gjennom, det er nesten som å vinne i lotto!:)

Varmen kjende me med det same me gjekk av flyet, men det blei endå meir intenst på veg inn til byen og når me ankom service leiligheita. Der var det ingen aircondition på, ute 32 grader og inne kanskje 31…… Så var det å prøva å sova litt.

Fyrste dagen hadde me ein liten guida tur i området rundt kontoret der Lars Petter skal jobbe. På kvelden fant me ein liten lokal japanesisk restaurant. Foruten varmen og den høge luftfuktigheita, er det trakikken som slår oss som det som er mest annarleis frå Noreg. Vegane er breie og godt merka, men bilistane har problem med å halde seg i si køyrebane. Dei tek ein 360 grader sving der det måtte passa, bruker fløyta aktivt, køyrer mot køyreretningen i einvegskøyrte gater osv. Endå verre er det med mopedane som verkeleg køyrer overalt og i alle retningar inkludert på gangfelt, samen med syklar m/batteri, og fotgjengarane prøver å gå over kor det skulle vera. Dette skal eg seinare dokumentera betre med bileter - for det er ganske fascinerande. Forresten, det blir fort mørkt her. Fleire bilar og maaange mopedar køyrer dessutan utan lys- så det er umogeleg å sjå dei, men stort sett høyrer ein dei jo. Og hjelm er vel ikkje kome til Shanghai enno….

Onsdag reiste LP på jobb kl 8, og mitt oppdrag var å vekke ungane og rekke tur rundt og kikke på barnehagar kl 10. Det var ikkje enkelt. Eg har vel knapt aldri vekt ungane før (då me har stått opp rundt 6 fram til mai i år….), så ny oppleving.
Barnehagane var betre enn eg hadde trudd. Fine områder og leika i både ute (bakgård) og inne.

I dag har me vore rundt og kikka på leiligheiter og hus. Shanghai er stort. Har såvidt byrja å få litt oversikt over kvar ting er i forhold til kvarandre. Håpar at etter morgondagens “house hunting” så har me tatt valget på kvar me blir buande det neste året - og at me får flytta inn ganske snart.

IMG_0529

Her frå dagens “house hunting”. Me står og beundrar det utendørs badebassenget. Det var flott der, men leiligheiten låg i 20. etg og Lars Petter er særs skeptisk til klatremusa Fredrik sine røyrsler ute på verandaen….

IMG_0535
Utsikt frå vindauget vårt i kveld… Shanghai by nigth. Me flytta frå service leiligheit til hotell onsdag. Her på hotellet har me kun 1 rom å fordela oss på, men me har god aircondition, god frukost, badebasseng, store gangar og springe på og me er nærme eit ok kjøpesenter.

Godnatt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar