Sider

lørdag 13. august 2011

"Hop on hop off"

Etter at eg var ferdig med å blogga i går kveld, gjekk me gjennom alternativa for husværet kommande året. Etter å ha lest nokre uheldige kommentara på nettet om Yanlord Riverside, gjekk me gjennom alt på nytt og blei plutseleg einige om at me alikavel veljer å bu i French Concession- Royal Pavilion. Det er sågodt som i senturm. Nærme barnehagen eg lika best og det er fint for ungane med badebasseng, leikeområder og masse barnefamiliar. Grunnen til at me slo det i frå oss i utgangspunktet var at leiligheiten ikkje var så fin som dei to andre alternativa og at me tenkte at me likar oss eigentleg betre “ute på landet”… -Får dårleg samvet av å skriva dette no, etter at eg nett har kome inn frå ein kort tur på Carrefour (der ein får kjøpt alt til husholdningen) då eg på veg heim såg fleire som gjekk gjennom alt søppelet frå dette kjøpesenteret på leit etter noko dei kunne nytta seg av eller selja….. For å fylgja opp dette, så har me sålangt sett lite eller ingen ting til nød og fattigdom. På alle andre reiser eg har vore så har eg møtt på det mykje meir og med det same eg har ankome ein by.

Vel, det var denne Royal Pavilion… Etter dagens aktivitet- som tittelen er mynta mest på (dei kjende raude turistbussane som går i alle store byar) har me blitt endå sikrare på valget. Det var flott nede i sentrum. Reint og ryddig er det overalt (mange som er i jobb for å halda byen rein), det er faktisk frodigt- det opplevest slik i hvert fall. Flotte-lange alèar på mange av gatene, blomsterbed og grøne lunger, små og store parkar som plutseleg viser seg, gangavstand til mykje av dette mm. Så tenkte me at det blir denne eine gongen i livet at me kjem til å bu så sentralt..?? Bu midt i sentrum i ein by som etter siste oppteljing (i fylgje sjefskokken her på hotellet frå Skottland som me har hatt mange små samtalar med) går til 24 millionar!! Det er masse folk. Og det går meir og meir opp for meg. Det er utruleg med antal hØØge hus her, tusenvis med over 30 etasjar (wild guess…) For bileter sjå hobbyfoto.

Allereie ved frukostbordet i dag kjende me at det måtte vera varmt ute. Gårsdagen var ok pga stadig regnver. I dag 36 grader i skuggen og sikkert 45 i sola (wild guess igjen…) så la me ut på turisttur til tjukkaste sentrum for å køyra buss..:)


IMG_0607


Solveig og Fredrik får stadig mykje oppmerksomheit frå kinesaren i gata. Det er nok det lyse håret. Dei tek på ungane, snakkar til dei og tek bileter med eller utan å spørje oss om det er greit. Eg opplever stadig om eg snur meg rundt at nokon står og smugfotografera, litt ubehagleg kjensle. Andre vil sjølve gjerne vera med på bilete, noko Solveig ikkje er heilt komfortabel med…

IMG_0650
Eg seier til Solveig at det er fordi dei aldri har sett ei så flott jenta her før, då blir ho litt stolt og glad, men stadig veldig forundra over merksemda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar