Sider

tirsdag 30. august 2011

Opplevingar langs vegen

Når ein går på gatene her omkring, merkar ein godt at ein er i eit anna land. Dei siste to dagane har eg og Fredrik blitt kjent i gatene/ området kring barnehagen til Solveig.

Solveig har halvdagsplass no fram til Fredrik startar nermare jul, dvs frå 9-12.30. Då går eg og Fredrik frå barnehagen nærmare 9.30 og så er me attende rett etter 12 ... Det er ikkje så mykje ein kan få gjordt på dei timane, og sidan eg er vel forberedt på ein tøff innkøyring i barnehagen så er det jo liksågreit å berre vere i området:) Men! må berre og få sagt at dei fyrste to dagane til Solveig "åleine" i barnehagen, har gått over all forventing. Ho har tatt til tårene eit par gonger, men klart å hente seg inn igjen. Eg har ikkje blitt ringt etter, og etter endt dag er ho sååå nøgd og latar som ho snakkar engelsk her heima:)  - håpar på ein like god fortsetjing. (Tenkt å bli forlatt av mor og bror på ein ukjent stad og eit ukjent språk....)

Så var det meg og Fredrik ute på tur. Politibilar er svært interesante, i starten var det frykteleg mange av dei- då alle taxi`ar (og dei er det mange av) og var politibilar... Men no har me lært oss lyskoden på taket, og det er lengre mellom politibilane... Ambulasane som køyrer er gamle- det er ingen som flyttar seg for å gje plass for den, trass at den kjem med sirener og blålys. Kjenner at eg blir sint kvar gong. Tenkt om det er noko som hastar bak i den bilen!! Årsaken til dette er vel at annakvar bil og moped tutar heile tida på kvarandre- slik at sjåførane er litt imune mot slike lydar, og så er det ikkje så mykje plass å gå på i gatene som regel...

Me kjem stadig innom diverse vegarbeid- Fredrik var veldig nøgd då han fekk fylgje med på arbeidet under jorda:
Vasking og tørking av klede foregår ute i det fri. Me ser stendig at det blir vaska klede ute på gata i små plastikbollar o.l. og kle til tørk heng overalt:
Blei ikkje det beste bilete, men eg håpar de ser kleda som heng bak skiltet til metroen (bh, truse, gensara...) Slik er det overalt! om ein ikkje ser seg føre, kan ein risikera og gå rett inn i ein klesvask som heng i hovudhøgd for oss vestlige:)  Ellers i dag så såg me at ei høne blei slakta utfor ein liten butikk, ei som tok morgenvasken og tannpussen utfor frukt-butikken sin og levande skilpadder oppi ei bøtte til sals.
På vegen heim passerte me ein gjeng som spela kort på gata:
I ettermiddag når me var ute på leikeplassen blei det eit skikkeleg norsk/ svensk kaffislaberas. 4 norske og 1 svensk mamma med born:) Dei fyrste blomane har kome i hus, ettersom me har hatt besøk av sogningar i dag som tok med seg roser i vase på besøk, og brunost i kjøleskåpet, takk!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar