Sider

fredag 19. august 2011

Shanghai sett frå "Epicure on 45"

Endeleg, siste dag på hotell… Høyrest litt flosete ut å sei det, for vanlegvis er jo å bu på hotell luksus. Men etter 9 netter på hotell som ikkje er spesielt barnevennlige så gledar me oss til å få meir plass. Var på 10 kjappe visningar når me var på boligjakt, så må innrømma at eg ikkje heilt hugsar detaljar på leiligheiten, så det blir og spennande:) Men så er det slik at det er ikkje den endelege leiligheiten me flyttar inn i morgo heller… Men ein sågodt som identisk - berre at den er i 4 etasje. Vår leiligheit er i 18 etg. Me har pressa på litt for å få flytte så fort som mogleg og då blei det slik. Heller det, enn 3-4 veker til på hotell!

Leiligheita vår har mykje, skal vera alt av møblar og noko kjøkkenutstyr, men manglar dyner/ puter/ sengetøy o.l. så det måtte skaffast. Difor la me i dag ut på tur til IKEA… Eg likar ikea. Men passar alltid på å reisa dit på kvardagen og på dagtid heima. Med det som utgangspunkt, prøvde me på det same i dag. Det var ikkje akkurat likt… Ikea var i for seg på ein prikk lik både bygningsmessig og innhald (kunne godt vore Ikea Slependen me gjekk inn i), men folkemengden var alt for stor. I cafeèn var det knapt ein plass å oppdriva og støynivået var høgt. Måtte prøva å gjera kort prosess, gå gjennom fort og plukka med oss dei få tingene me måtte ha. Men så er det mange fristande krokar i barneavdelinga (Solveig har t.d. i lengre tid annonsert at ho skal ha køyseng i Kina), og når me endeleg har kome oss i fyrste etasje, fått begge ungane oppi handlekorga og var i godt driv til å finne sengetøyavdelinga, så må Solveig tissa. Og ho må tissa NO. Då er det berre å snu og gå attende til der ein veit det er toalett… så går tida. Me fekk tak i det viktigaste. Men må nok på ikea snart igjen. Veit at me skal ha dei mjukaste overmadrassene som er, då det er fryktelege harde senger her, og så får me sjå om det blir køyseng.

I dag er det 5 år sidan me gifta oss i Vik. Har berre gode minner frå den dagen:) med god hjelp frå Marit og Sverre så hugsa både eg og Lars Petter på det etterkvart…:) Ikkje akkurat friske blomster på bordet her, men me bestemte at me skulle feira med ein litt betre middag. Det blei kinamat i Epicure on 45. Det er restauranten som er i den roterande kula på toppen av hotellet me bur på.
Der var det ikkje noko å sei på utsikten:

IMG_3821

Etter middag fekk eg privat frisør. Solveig har byrja å frisera, og det er ganske kjekt. Blir nesten litt hårbunnsmassasje, i kveld som i går blei det mange “fluer” i håret mitt etterkvart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar