Sider

tirsdag 23. august 2011

Sherpa`s delivery services

Kjøkkenet vårt skulle vera fult utstyrt stod det, har ikkje reflektert så mykje over det utenom at eg tenkte at då treng me sikkert ikkje ta med så mykje kjøkkenting heimeifrå. Fult utstyrt kjøkken vil sei service til 6 pers (middags- og frukosttallerkenar, bestikk) kaffikoppar, vinglas, 3 kjelar, 1 serveringsfat og ei tekanne. Klarar oss til brødmåltidene, men å laga noko særleg middagsmat krev meir. Då er det jo så flott at det er noko som heiter "Sherpa`s" her. Det er ei leveringstjeneste av mat frå restaurantar i nærleiken. For ei leveringsavgift på 15 rmb (som tilsvarar litt mindre enn 15 nok) køyrer dei ut mat frå over 60 restaurantar, og går me opp til 20 eller 30 rmb så aukar antal restaurantar med dei mangedobbelte. Prisane er såpass bra, at det mest er dumt å planleggja å laga maten sjølv. Så i ny leiligheit utan så mykje kjøkkenutstyr, har det blitt middag tre dagar på rad frå Sherpas, 1 italiensk aften, deretter to indiske:)

Ellers har dei siste dagane blitt tilbragt her i Royal Pavillion. Eg og ungane har gått ein liten tur i gata til nokre lokale matbutikkar- men det er og nok. Er travelt i gata her og ingen vogn så langt. Typisk moped:
Eg vil gjerne koma meg ut på både trening og litt handling, men ventar tolmodig på å gjera det utan born. Det er travelt på jobben for Lars Petter. Han har mykje å gjera samt at når han samarbeidar med folk både i europa- og usa, så blir det litt til alle døgnets tider. Så skal eg koma meg ut på tur åleina, er løysninga ein "aye". Det er noko alle expatar har her i Shanghai (trur eg i hvert fall, det seiest så og det ser slik ut). Dei kallar det barnevakt- men slik eg har oppfatta det er det mykje meir likt på den gode gamle husmorvikaren:) Dei passar barn, kan handla mat, gjer husarbeid mm. Høyrest jo heilt supert ut!:) så kvifor har eg ikkje fått det allereie...?? Eg vil gjerne finne ut korleis det blir med barnehage fyrst, for å sjå kva for behov me har. Ein kan få ayi som jobbar full tid (mand- fred) eller timebasert. Trur det er slik at dei fleste ynskjer å ha fulltidsjobb. No ser det ut til at Solveig startar i barnehage på torsdag, medan Fredrik må venta til 1 desember. Så då er behovet for barnevakt noko større enn om begga hadde byrja i barnehage med det same. Så kanskje eg skal tøffa meg litt opp og ta kontakt med eit byrå som formidlar dette. Fungerar slik at ein får fleire på intervjuv og så velgjer ein. Ikkje akkurat ein jobb eg gledar meg til, men det blir heilt sikkert bra og desse kinesiske damene vil jo gjerne ha jobb.

I morgo skal me avgårde og forhåpentlegvis få arbeids- og oppholdstillatelse. Etter å ha passert helsesjekken og andre papirer er henta inn (politistasjon, konsultat), er dette siste stopp på vegen før alt det praktisek er i orden (og skulle me ikkje få det, så kjem me heim igjen neste veke...:))

Og til slutt, no er eg på facebook igjen! og det ser ut til å virka permanent:) og så er bloggen no plassert på www.arnablikom.no Det håpar eg blir siste stopp mtp adresse...

3 kommentarer:

  1. Hmm... Må ikke glemme kokkekunstene helt da, det er ikke akkurat 60 restauranter med delivery i umiddelbar nærhet til Krok.. :p

    SvarSlett
  2. Har tenkt på det med Sherpa`s og Krok... så i dag har eg kokkelert sjølv. Laks med pasta, fetaost og pesto:)

    SvarSlett
  3. Jeg henger med over til gamlebloggen igjen jeg. ;) Lykke til videre med barnehagestarten, tenk for en fantastisk fordel barna deres får når de nå etterhvert vil bli tospråklige. Og ja - gratulerer med dagen din nylig - forsøkte å legge igjen en hilsen på bloggen din samme dag men det viste seg helt umulig, av en eller annen grunn. Klem, M.

    SvarSlett