Sider

fredag 9. september 2011

Fredag og langhelg.

God fredag! Då er det helg, og fredagsfølelsen er i ferd med å snika seg attende:) Som turnusarbeidar forsvinn den herlige "fredagsfølelsen", men eg hugsar godt frå dei dagar når eg og hadde den. No betyr fredag at (som regel då) mannen er heima og ungane har fri frå skulen. No må eg tilføya her at å kalla det skule ikkje er tull, for det er mykje meir skule enn barnehage. I dag har Fredrik lært (?) boksaven B, og han fekk godkjent oppførsel i kinatimen som han tydlegvis har hatt. -Kvar dag får me ein liten rapport om korleis Fredrik/ Solveig har hatt det, om dei har ete maten som har blitt servert og korleis dei har oppført seg. Oppførselen er delt i to- smilefjes eller surtfjes. Ellers har dei som regel 5 ulike aktivitetar gjennom dagen (som for Solveig og Fredrik blir gjennomført på 3 timar inkludert 2 måltid. Dei går halv dag ut november, så byrjar dei på fulldag). Dei ulike aktivitetane er songs, puzzles, english, manners, ballet (favoritt for Fredrik:)), book boat, chinese, theater, art/craft, yard play og penmanship.

Etter barnehagen i dag tok me nokre rundar på hesten og teletubbisane som står rett borti gata her for oss:
Det kostar 1 rmb (som tilsvarar ca 0,82 kr ?) og varer i opptil 5 min. Ihvert fall ganske lenge for meg som står og ventar... Og musikken som går samstundes er ikkje av den rolige- behaglige. I dag blei det 3 rundar på kvar. Me feira at det var fredag og at pappen snart kom heim. Me fulgte med oppe i lufta heile tida om me kunne sjå eller høyra nokon fly- for Lars Petter skulle jo koma med eit kjempestort fly frå Beijing. Fredrik lurer stadig vekk på kvar flyet vårt er (det som skal ta oss attende til Krok) og kor flyet til Sara og Kasper er- dei som snart kjem på besøk til oss:)

På gata er det mykje å fylgja med på, mannen på bilete her;
er av dei som syklar rundt og rigjer med ei bjella. Han samlar inn diverse søppel. Nokre samlar på papp, andre på plastikk osv. Dei tek imot frå alle som gir (om du har ein del, så blir det lagt på vekta og du får pengar for det...), og så går dei i diverse søppelkassar, offentlige og frå større eller mindre husholdningar og sorterar ut det dei vil ha. Eg høyrte her at dette er Kina (?) sin form for kildesortering. Me sorterar ingen ting sjølv, alt går i same bøtta.

Etter at me fekk sagt hadet til hesten og teletubbiane, var me innom Costa og drakk kaffi:


Før siste del av ventinga på Lars Petter blei avslutta på leikerommet i kjellaren her,


No gledar me oss til helg. Har ikkje meldt strålande ver -  i dag har det mest vore litt kaldt, kun 26 grader og litt regn, men håpar på greit vèr til poolpartyet som skal vera her i morgo. Eigaren av compounden her inviterar alle leigebuara på mat og underholdning rundt bassenget:) Det er langhelg denne helga, mandag er nasjonal fridag og dei feriar "Mooncake festival" eller også kalla "Mid-Autumn Festival"

God helg!!

2 kommentarer:

  1. KOS DERE!


    Jon Birger

    SvarSlett
  2. Så heldige dere er som har syngende teletubbies og hest like rundt hjørnet. Treningsrom for voksne og lekerom for barn i leilighetskomplekset deres. Så fantastisk. Er den kinesiske kaffen god? Hvor lenge skal dere i utgangspkt være i Shanghai? Ha ei nydelig helg! Kos dere!!!
    Klem Elin (norjalainen...)

    SvarSlett