Sider

onsdag 14. september 2011

"Mandarinn Inn", kurs i kinesisk.

Omlag 20% av folket som bur i verda, har kinesisk som morsmål. I Kina er det 12 ulike språkgrupper, i nord er det små dialektforskjellar medan i sør er skilnaden så stor at dei ikkje skjønar kvarandre. Den største språkgruppa heiter "han" eller "Beijing- varianten av han"og er det offisielle språket i Kina. Det er kring 1 milliard som snakkar han- kinesisk, også kalla mandarin, og no har eg meldt meg på mandarin- kurs:) Startar ikkje i morgo, men om tre veker går me i gang, eg og to andre mammaer frå skulen til Solveig og Fredrik. 

På mandag var Fredrik bedt i bursdag til ein i sin klasse. Me var veldig spente på kva som venta oss i ein slik internasjonal bursdag (hadde høyrt litt av kvart på førehand...), men det blei bra- og eigentleg var ikkje opplegget så langt frå det me har heima. Det var ein britisk gut som fylte 3 år. Det var mange vaksne og born der, og for meg som ikkje hadde helst på nokon av foreldrene i klassen til Fredrik før, så blei det ein super anledning til å knyta kontaktar. 
For det meste var det fri leik rundt i huset, men ein kunne og bli malt i fjeset av nokon innleigde, og etter litt overtaling så gjorde både Solveig og Fredrik det: 

 
Dei fleste har visittkort som dei utveklar ved slike anledningar. Eg har dog ikkje skaffa meg det enno, men eg har tenkt at eg skal gjera det... I hvert fall så kom eg i snakk med to andre ny-tilflytta Shanghai damer, ei frå Tyskland og ei frå Nederland. Dei gjekk og å lurte på om dei skulle byrja på kinesisk kurs etterkvart- og no blir det ein ting me skal gjera isaman. Eg gledar meg til oppstart. Er klar for å pugga gloser (?...) og byrja å konversera på kinesisk. Har ikkje høge ambisjonar, men om ein kan sei at ein ikkje forstår kinesisk på kinesisk- så hjelper jo det på:)

Det er onsdag kveld her, nermar seg midnatt. Lars Petter er i Beijing, men kun for eit par dagar. I morgo er det ballett igjen så dagane går unda her som dei nok gjer for alle heima. I går når me var på leikaplassen, lurte eg på om det var norsk desse to gutane som var der på likt med oss snakka- og det var det. Så no har me fått nye norske naboar nokre etasjar under oss. Det er og ein familie som kjem gjennom DNV, så me har høyrt om dei og venta på dei. Men visste ikkje før for nokre dagar sidan at dei og valgte og bu akkurat her som me gjer. Gutane er på alder med Solveig og Fredrik, og me er superglade for norske leikekameratar så nerme:)

3 kommentarer:

 1. Hei hei! Høres morsomt ut med mandarinn kurs :-)
  Har du funnet ut hvor det er bra shopping? Hvordan er prisene på klær?
  Hils alle sammen :-)
  klem Lise

  SvarSlett
 2. Kina har alt; både høge og låge priser.

  SvarSlett
 3. Joda, eg har shoppingkart...

  SvarSlett