Sider

onsdag 21. september 2011

Oppdagelsestur på Sentosa

Sentosa er litt av ei ferieøy, her er attraksjonar og aktivitetar rundt kvar ein sving. Eg har lest litt om Singapore og Santosa, men det er ikkje før me er her at det eg skjønar kva det dreiar seg om (byrjar i hvertfall). Me 4 har ikkje vore på noko sydenferie tidlegare, (kan vel ikkje kalla Vik syden...) men no er me der, sol, varme, basseng osv. Foreløbig er det eg og ungane som nyt dette, Lars Petter har vore på ein konferanse nokre dagar og resten av veka er det "vanleg" jobb. Ser fram til helga då me skal vera i lag alle, og ikkje minst vera to vaksne:) Er slik at dei fleste tinga er kjekkast når ein får dela det med nokon, og eg skulle gjerne vore to vaksne og gjerne reist på tur med ein annan barnefamilie eller besteforeldre, då hadde utbytte blitt endå større:)

I går brukte me halve dagen på bading, så hadde eg booka barnevakt frå hotellet for å få meg ei treningsøkt- og det fungerte kjempebra! kven hadde trudd det... Fyrste dagen me kom hit fekk me informasjon om ein klubb for ungar, open frå 9-21, ingen foreldre hadde adgan, det var ulike aktivitetar og mykje attraktive leiker, det skulle tom bli servert mat.Eg vart sååå glad, for eg såg for meg tid for trening og til og med ein time på ei solseng og ei god bok. Ungane tykte og det var stas at dei skulle få vera ein stad eg ikkje fekk lov. Så blei nedturen dessto større når me kom dit for og sjekka ut forholda at aldersgrensa var 5 år... GRRR.

På ettermiddagen tenkte me oss utforbi hotellporten for å kikke litt, og me trengde ikkje gå meir enn 50 meter før me kom til den fyrste attraksjonen - "Underwater World Singapore", der blei me resten av kvelden. Masse, masse ulike fiskar å sjå på frå rompetrollstorleik til haiar på 1,5 meter (?) det var skummelt! - me gjekk gjennom ein 83 meter lang tunell og rundt oss på alle kantar svømte fiskar i alle storleikar med dei skumlaste fjesa, me såg store skilpadder, det kjekkaste var kanskje delfin- og sel show (morosamt!), og ved utgang/ inngang stod ein mann og viste fram slangane sine...

Dagen i dag starta og med bading. Så gjekk me på nytt ut porten frå hotellet. Solveig hadde sett seg ut ein veg ho ville gå på og det gjorde me. Den leda oss etterkvart opp til ein "fjelltopp" 62 moh. Me gjekk på sti og stein og fell, møtte ingen andre folk, og tydelegvis assosierte Solveig og Fredrik dette mykje med å gå på tur med barnehagen til leirplassen (på Vammen- ikkje i Shanghai...). Eg fekk mange historiar derifrå som eg ikkja har høyrt før:) Det var herligt å føla at me var ute i naturen att! Det blei ein lang tur, me gjekk kanskje i eit par timar (med diverse stopp sjølvsagt) og enda til slutt opp ein heilt annan stad enn me hadde tenkt. Etter fleire tilfeldigheiter enda me opp på eit show der dei viste ulike dyr. Ulike fuglar, hauk- pappegøyer, hundar, apekatt, og til slutt ein slange. Ein stor og tjukk og laaang slange. Det var ein frå publikom som holdt den og så kunne me alle kikke nærmare på den etterpå og få ta på den. Ikkje særleg fristande- men me gjorde det alle tre. Fekk og bileter av seansen, men får ikkje overført bileta her i kveld. Er på ein ny stad og då har det med å bli dataproblem... kanskje det kjem bileter i morgo.... Ellers så får det koma litt mange når me er attende i Shanghai.

3 kommentarer:

  1. høres ut som dere er på oppdagelsesferd vær dag!! Må være kjempe spennende for dere :-) hils masse! Klem Lise

    SvarSlett
  2. Ja, me er nok det. Både her og i Shanghai. Kanskje me blir så lenge i Shanghai at det går over?? Ha ein god dag!

    SvarSlett
  3. Dette kjenner jeg igjen:-) Virker som dere har det supert! Sikkert lettere å være alene med barna når dere er på et avgrenset sted enn i storby tenker jeg... Sitter og småler for jeg kjenner jo sååå godt igjen de utfordringene du skriver om hvordan en barnefamilie ser på ting:-) Jeg hadde gjerne kommet ned til Singapore, men det er kanskje litt i lengste laget å fly alene med barna kjenner jeg... Vi har nå booket hotell første tiden vi er i thailand. kanskje dere vil komem dit en tur??? ( www.lantasand.com/ www.sitaresort.com/ www.kohhai.com) sånn i tilfelle du fikk smaken av sommer og sol:-) Savner dere veldig!!!! Klem Linda

    SvarSlett