Sider

søndag 4. september 2011

"Playdate" for Solveig.

Då er det blitt sundags kveld og "kun" 5 dagar til me blir fulltallige i familien att. Lars Petter er no i Beijing for siste del av kurset.

Laurdag hadde me prøvedag for ein ayi som me ynskjer skal jobba for oss. Tenk, eg har hatt intervjuv med tre kinesiske damer og deretter valgt ut ein av dei. Ingen snakka engelsk (hadde med tolk) men har jobba som ayi i 10-15 år. To av dei har jobba hjå nordiske familiar tidlegare. Det som er fantastisk er at på min iphone har eg no fått meg ein apps som overset frå engelsk til kinesisk (eller 50 andre språk om du ynskjer...). Då Li (som ayi heiter) kom hit på laurdag og me ikkje klara å kommunisera på anna vis, så var det berre å ta fram mobilen:). Me fekk eit godt inntrykk av Li. Eg ville at ho skulle bli kjent med Solveig og Fredrik for å sjå om det vil fungera som barnevakt ved evt anledningar. Li leika godt med ungane med ein gong og etterpå fekk meg ei lita treningsøkt i treningsrommet medan dei tre var på leikerommet. Må sei at det var ein stor opptur, for meg betyr det ein stor forskjell om me får ein ayi som fungerar for oss. Onsdag skal me ha nytt møte med tolk, og forhåpentlegivs bli einige om diverse som arbeidstider og lønn...

På kvelden i går såg eg og ungane "March of the Penguins`.  Me likte filmen alle tre, men innimellom blei den altfor skummel og nogså trist t.d.når egget med pengvinbabyen inni, ikkje klarte å gå frå mor til far- men blei liggjande for lenge ute i kulda og fraus ihel... For dei som ikkje har sett denne filmen, så anbefalar me den på det sterkaste!

I dag har Solveig hatt ein "playdate". Nytt begrep for meg, men meget vanleg her har eg forstått. Solveig fekk besøk av ei svensk jente frå klassen sin. Heilt supert. Dei to blei betre kjent- og eg fekk gleden av å bli kjent med foreldrene. Kjempetrivelige folk, som ettersom dei har budd her ei god stund, har masse gode tips og råd for livet i Shanghai.

I morgo er det skule igjen. Er litt slik som det pleier, at eg kvir meg litt til å gå ifrå- men har mange gode argument for å gjere nettopp det. Solveig er nok på nippet til å gleda seg...:) medan Fredrik er noget meir skeptisk og kan nok aller helst tenkja seg å vera med meg.

1 kommentar:

  1. Herlige Arna! Kjenner magefølelsen mtp ungene i barnehagen helt hjem til Høyen, men det er helt sikkert som det pleier; vi mamma'r sliter m tårer og vond mage, mens ungene har det ganske ålreit... :-)) For en opplevelse for Solveig og Fredrik, det blir knallbra tror jeg! Og du - 5dager går fort det! Klem May Lisbeth

    SvarSlett