Sider

torsdag 27. oktober 2011

Ettermiddag i Green Valley

Som eg har nevt litt før, så er ayi eit kjent omgrep her. Eg kallar det husmorvikar på godt norsk:). Me har "fått"vår ayi på plass og er no inne i andre veka med slik hjelp i huset. Ho har vore innom oss nokre dagar frå september så borna byrjar å bli kjend med ho, og i dag var fyrste dagen ho skulle henta Solveig og Fredrik på skulen. Eg skulle få med meg ein basar med påfylgjande lunsj, og då er det ikkje nok tid frå 9.30-12 som er vår skuletid fram tom november. Vår ayi, Ni Hong, snakkar ikkje engelsk, kun enkelte ord, men me kommuniserar greit med teiknspråk...(ingen store skader så langt, einaste som har skjedd er at det blei havregraut til lunsj ein dag istadenfor pannekaker...).
Eg var ganske roleg på at hentinga på skulen skulle gå greit, og hadde ein kjempegod lunsj med Janicke og Merethe på "La Crèpere": 
Det som er så flott med å tilbringe tid med damer som har god fartstid i Shanghai, er at eg får mykje nyttig info og tips om Shanghai. Cafe`en me var på i dag og området rundt var kjempeflott, og då veit eg kvar eg skal ta med familien på tur til helga:)

På ettermiddagen var me bedt til Green Valley, heim til Janicke og jenten hennars, på pannekaker. Dei bur i ein compound ca 15-20 min og køyra frå oss, der dei har hus og flotte grøntområder. Ungan tykkjer sjølvsagt det er herligt å koma til slike fasilitetar. Me hadde med oss syklane, men når ein kom dit var det trampolina og springing i hagen som blei mest populært;
 Her er alle borna samla:
 Fredrik står bak huska og jobbar med å få opp farten, frå venstre sit Solveig, Ola (som flytta hit nokre veker etter oss og bur i same høghus som oss, 4 år, og skal etter jul byrje i klassen til Solveig:)), bak Ola sit Sara, så fyljger Håkon og Silje. Det var ikkje ein stor dag for fotografen, det var tilnerma umogeleg å få alle med på eit bilete... men det blir fine minner i minneboka uansett.

Etter mykje leik ute, var det tid for pannekaker, dei smaka kjempegodt!
 Fredrik, Solveig, Sara og Janicke.

Det er heilt supert å kome på besøk til andre og leike med andre sine leiker. Sara har god greie på prinsesser, og desse to jentene har funne kvarandre:
Det er ikkje alltid at gutar slepp inn på jenterommet, men i dag fekk Fredrik og Ola lov å vera innom på ein snarvisitt:)
Takk for ein strålande ettermiddag i Green Valley!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar