Sider

fredag 21. oktober 2011

Gode ting med Shanghai

No har me vore i asia i straks 10 veker og 8 av dei i Shanghai. Byrjar å kome inn i korleis ting og tang fungerar- og ikkje fungerar... Og eg byrjar å få oversikt over kva eg ser på som det beste med Shanghai. Etter å hatt besøk i to veker har me vore mykje turistar sjølv, og det hjelp veldig på for å bli kjend. Fake-markedet var morro og spennande, det bør opplevast om ein kjem hit.

Det er billig med hudpleie, massasje, manikyr/pedikyr,  så om ein reiser hit bør det vera noko ein gjer ein av dei fyrste kveldane - slik at ein rekk å gjera det igjen- og igjen:) Tenk å ha 1 time fotmassasje etter ein lang dag med vandring for under 100 kroner...:)

Det er fredag og helg, i skrivande stund er pappen, mammen og Oddveig på flyet på veg til London, eller kanskje dei allereie er i lufta på veg hit. Gledar oss til nytt besøk!

Nokre bileter frå kvardagen langs gatene her me bur:

Ei som ynskjer å selgja bananer...
Det blir jobba med å betre manerane her i Kina (slik me frå vesten ser på det ...), etter lang tradisjon for å spytta masse og ofte og overalt, prøver ein no og få slutt på det. Las i ei bok at spytting blei sett på som ein måte og rensa kroppen på... Mange stader ser ein dette skiltet: 
Slike små butikkar er det overalt. I mangen av dei kan ein knapt snu seg om ein går inn:
Og lunsjen blir tatt ute på gata: 
Me har framleis god temperatur, 20 +, men det kan bli kjøligt og friskt på kveldane når sola går ned. Ser ut som gode varsel framover, og det trur eg dei reisande frå Vik vil setja pris på. God helg!!

1 kommentar:

  1. Hei Arna!
    Spennende å lese om livet deres i Shanghai :)
    Klem Eli (Svelvik)

    SvarSlett