Sider

fredag 7. oktober 2011

Sightsing i Shanghai

Det er kjempestas med besøk. Solveig og Fredrik er lukkelige over å ha Sara og Kasper her, og Fredrik kosar slik med Kasper at han blir heilt flau...:) 
Vikjene ankom Shanghai ein halvtime før ruta og var i god form ved ankomst. Etter ei reis som har vara i ca 17 timar var me spente på kva dagen skulle bringa. Reiseruta var:  Vik- Bergen- Amsterdam- Shanghai Pudong Airport- Royal Pavilion, er det eigentleg så lenge med 17 timar?, me snakkar om Kina, på andre sida av jorda. Når me reiser frå Krok til Vik pleier me å bruke mellom 8-9 timar... 

Me starta omvisninga i byen med ein tur på Nanjing Road. Visste ikkje heilt kva som var greit då det er nasjonale fridagar heile veka, og det viste seg at Nanjing Road var eit dårleg val... Masse masse folk. Men me kom oss gjennom gågata, einaste som ikkje orka meir av folkemengden var Fredrik som tok seg ein lur på armen min: 
Nede på The Bund, fekk Sara føle litt på korleis det er å vera kjent og ettertrakta, masse bileter blei det, både ferdig oppstilt der folk har spurt og fått lov:
- men og der folk knipsar i veg utan å spørja. Det var ganske artig for Sara, ei stund...:)

Så var tida inne for å ta turen opp i Shanghai World Financial Center. Det er 474 meter høgt og 100 etasjer. Det har tittelen verdens høgaste bygning i klassen "highest occupied floor" og "high to top of roof". Det er den bygningen som her ser ut som ein korketrekkjar:
Den ser kanskje ikkje så mykje høgare ut enn nabobygningen på dette bilete, men frå toppen (me var heilt på toppen, over den tomme firkanten... Ikkje noko særleg for dei med høgdeskrekk) ser me ned på naboen:
Det var ei oppleving for alle. Fyrste heisen me tok for å komme til toppen, gjekk rett til 95 etasje! deretter var det ein ny heis til etasje 97 så rulletrapp opp dei siste meterane.

Her er besøket samla forut for himmelstigninga, med Oriental Pearl Tower i bakgrunn:

2 kommentarer:

  1. Misunnelse. Kos dere og hils!

    Jon B.

    SvarSlett
  2. Helser masse tilbake!! Når kjem de på besøk?:)

    SvarSlett