Sider

torsdag 5. januar 2012

Den siste keisar

Kina har masse å fortelja, om livet no og om livet som var. Hugsar eg ein gong såg reklame for historiebøker, eg var enten på ungdomsskulen eller gymnaset, den sa: "For å forstå vår tid no, så må ein kunne historien om korleis det har kome hit" (dette var alldeles ikkje ordrett, eg kjem ikkje på det no, men de får med dykk meininga håpar eg..). Det sitatet har eg tenkt på opp gjennom tidene, og no når eg er her føler eg at det er akkurat det det er! Til meir eg les av skjønnlitteratur og biografiar av kinesiske liv, til meir trur eg at eg forstår kvifor ting er som det er i dag... 

Vel, til dømes den siste keisar var vel akkurat 2 år når han besteig tronen, og det er i den alderen Fredrik er i dag, han er to år i to veker til...:
                                                     
Me var på tur i Yu Garden for 4 gong denne hausten, då hoppa Solveig og Fredrik av karusellen rundt omkring i hagen og stoppa heller opp for litt utkledning og fotografering: 
Etterkvart som Lise var ferdig me runden ville ho og gjerne vera med på leiken. Så underholdt ho oss itillegg med song og musikk:)
 Nydeleg Lise!!


1 kommentar:

  1. Ha ha ha :-) godt jeg kunne bidra med noe!! Reisen gikk fint men er litt trøtt på jobb idag :-) ikke var sengen min redd opp når jeg kom ut av dusjen heller.. Kjipt i Norge!!

    SvarSlett