Sider

onsdag 15. februar 2012

I båt langs Singapore River

Eg hadde eit ønske om å sjå meir av Singapore by, så då var Clarke Quay eit godt utgangspunkt:
På reis med born må ein gjera det lettast mogleg for seg sjølv, så då var alternativet ein "hop on hop off" buss, eller båt. Det blei, ikkje uventa, båt som blei valt... Hippo River Cruise:
Det er mange flotte bruer som kryssar Singapore River, her er ein av dei med hotellet "Marina Bay Sands" i bakrunnen....
Ei anna bru, med bygningen "The Fullerton Hotell" i bakrunn:
Fullerton Hotell er ein historisk bygning som har holdt hus for bland anna postvesenet, næringsdepartementet, og under andre verdenskrig fungerte det som sjukehus, men no altså eit 5-stjerners hotell. Kunne godt tenkt meg ein tur inn i den bygningen.

Her er det nokon born som er på full fart ut i elva... Elva frista ikkja akkurat for bading. Singapore er jo kjend for å vera særs reinsleg osv, men elva var ikkja klar som sognefjorden akkurat...
"Marina By Sands" i all sin prakt, spektatulært!?
Og så til slutt The Merlion, som er landets nasjonalikon. Ein blanding av løve og havfrue. Denne Merlionen blei slått ned av lynet for ein del år attende, men har kome seg til hektene igjen og står og spruter vatn til glede for alle som passerar forbi:)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar