Sider

lørdag 18. februar 2012

På flytur med kinesara til Shanghai

Etter fire veker på tur, var det igår godt å koma attende til Royal Pavillion. I går reiste me med China Eastern frå Singapore til Shanghai. Etterkvart som me no byrjar å bli rimeleg vande til å fly, blir me og fort vant til å ha diverse fasilitetar på flyet. Skuffelsen var då stooor igår når me kom inn i flyet og det ikkje var ein tv-skjerm til kvart sete:( Eg var nok den som var mest skuffa av oss fire, eg hadde gleda meg til å få sett ein film eller to, då ungane byrjar bli gode på å velgja film til seg sjølv og å sitje i ro og sjå på heile filmen. Samt så var me jo trass alt to vaksne på denne flighten, på to born, noko som jo er heilt suverent i forhold til å reisa åleina med to små. I tillegg var turen på kun 5 timar, noko som er MYKJE mindre enn 12-13 timar.... Akkurat det siste, at reisa var mykje kortare, klarte eg jo og å sei til ungane utan at eg presiserte akkurat kva det betydde med det same. Så me var ikkje kome langt ut i flyturen før eg fekk spørsmålet fyrste gongen om me ikkje var framme snart - for eg hadde jo sagt at denne turen var så kort....

Flyplassen i Singapore har eg lest om ved eit par anledningar (men hugsar ikkje om det var i blad eller på nettet) har blitt kåra til den beste flyplassen i verden å ha ventetid på. Noko av begrunnelsen er at det er badebasseng ein kan slappe av ved medan ein ventar, det er reint og pent, god plass, mange moglegheiter for å sitje ned. Og ikkje minst, det er gratis massasje. Bassenget sjekka me ikkje ut (så eg kan ikkje gå god for det...) men flyplassen er flott. God plass å springa rundt for ungane og fleire store leikeplassar:) og ja- gratis massasje i form av massasjestolar, her nyt eg fotmassasje og ein god kopp kaffi:
Og mens eg var opptatt med kaffi og massasje, slappa ungane av med å flylgja med på flya som letta og landa:
Flighten var forsinka med over ein time, og det passar aldri bra... Sjølv om me ikkje skulle rekka noko ei heller ingen som venta på oss, så gjer slik ekstra ventetid at ein har litt og litt mindre å gå på og blir litt fortare sur (t.d. for at me ikkje hadde ein tv-skjerm kvar... he he).

Flyet vårt har kome inn og blir klargjordt for ny flight:

Og når eg fyrst er igong kan eg og klage litt over at den taxinga ut for å kome til rullebanen aaaalltid tek så forbaska lang tid!! er det berre eg som irriterar meg over det?

På denne reisa var det 95 % kinesara. Det var ein ny erfaring. Eg har til no lært og erfart at kinesarane er veldig styrt av reglar, dei følgjer ordre og kan alt på rams som står i boka. Når det skjer noko utanfor retningslinjene så veit dei ikkje heilt kva dei skal gjera... Men det skulle ein ikkje tru når ein var på flytur med dei. Når boardinga byrja og dei med dei høgste setenr (lengs bak i flyet) og dei med små barn skulle gå ombord, så spratt alle opp og stilte seg i kø og pressa på for å kome fyrst inn. Seinare så var det liten respekt for å skru av mobil osv når me skulle ta av og morosamt å sjå kor dei spratt opp av setene sekundet etter flyet hadde landa på bakken, dvs lenge før flyet var ferdig å bremsa opp (og selvfølgeleg lenge før setebeltet lyset var slått av...). Bilete frå gaten der kinaserande slåss om å komma fyrst inn på flyet.

2 kommentarer:

  1. Velkommen hjem til Shanghai:) Gleder meg til å høre om alle opplevelsene deres. Kom selv hjem i dag, føles bra, borte bra, men hjemme best:) Må få til å treffes snart, lenge siden sist.

    SvarSlett
  2. Hei Linn! Ja det var veldig greit å koma til Shanghai igjen! herlig dag ute og eg tenkjer meg ut på sykkelen og få gjordt litt ærend. Reknar med du har eit herligt jetlag no...? men er jo greit å sova lenge. Kva med Il Divo konsert neste tysdag?? eg har skaffa meg bill via smart shanghai og gledar meg stort!! snakkast.

    SvarSlett