Sider

søndag 18. mars 2012

Beijing

Då er me igong med vår fyrste litt lengre tur (lengre enn 1 time) i Kina, og sidan det er viktig å ha vore på den Kinesiske mur, den himmelske freds plass og den forbudte by når me er såpass nær, er me klare for å tikka desse stadene av lista... Me gledar oss!!

Tok tog frå Shanghai, slikt hurtigtog som går i 300 km/t. Å fly Shanghai-Beijing tek 2 timar, å ta dette toget tek 5 timar inkludert to stopp, eit "vanleg" tog mellom desse to byane tek 13 timar. Me fekk ikkje den heilt store naturopplevinga med rismarker og vakre elvar osv frå togvindauget. Passerte nok Yangtze dessverre utan at me heilt fekk det med oss, det er heller ikkje rismarker i denne delen av landet. Men me såg mykje landbruk, ein traktor, mange sauer, nokre åsar i landskapet (som mesteparten av tida er flatt så langt auga rekk), snø, diverse byggverk under oppføring:  

 og tida gjekk ellers med til teikning, mat, film på pc og å gå litt att og fram i gangen på toget:
Her er Ulf igong med å fotografera byen: 
 og her er gjengen i godt driv på jakt etter ein stad å eta middag:
 Her er eit anna reisefylgje på veg over gata:
                              
Denne bygningen trur me er ei kyrkje. Når me gjekk forbi her på ettermiddagen var det ein god gjeng med ungdommar som var samla (til høgre i bilete) for å dansa, såg ut som ein slags breakdance for oss...? 
På kveldstid når eg og Linda gjekk ein tur for å kjøpa inn nødproviant for turen i morgo, var plassen utforbi denne bygninge heilt fylt opp med folk i alle aldra, begge kjønn og dei dansa linedanse:) Me prøvde å joina utan stort hell...

1 kommentar:

  1. Åhh så gøy!! Vi planlegger akkurat den samme turen nå i mai da mine foreldre kommer, tenkte å ta tog den ene veien. Kos dere i Beijing, gleder meg til mer bilder og oppdateringer:)

    SvarSlett