Sider

onsdag 21. mars 2012

Den Forbudte By

Dag nr to i Beijing var dagen for Den Himmelske Freds Plass og Den Forbudte By. Når ein reiser på tur der over halvparten (denne dagen blei det over halvparten då Lars Petter var på jobb...) er 5 år eller yngre er det viktig å ikkje ha for høge ambisjonar om kva ein skal rekka å sjå! Den Forbudte By var forresten særs mykje større enn eg hadde forestilt meg, så det var meir enn nok å koma gjennom på ein dag. 

Me tok taxi frå hotellet til Den Himmelske Freds Plass, som er verdens største offentlige plass, 440 mål! Det var her på denne stad at Mao i 1949 offentliggjorde Peoples Republic of China for 550 000 innbyggjara.... (plassen kan romma opp til 1 million):
Her er eg og ungane samla omtrent midt på Den Himmelske Freds Plass, huset bak er "Gate of Heavenly Peace" (inngang til Den Forbudte By) der de kan skimta eit stooort bilete av Mao: 
Som sagt, Den Forbudte By var enormt stor, masse bygningar, flotte bygningar! imponerandes bygningsmasse..... langt å gå, masse folk. Eg lar bileta sei resten: 


Så, når me skulle koma oss attende til hotellet, var det ikkje heilt enkelt å finne ein drosje. Alle var trøytte i både bein og hovudet etter ein lang dags marsj med masse inntrykk, så til slutt hoppa me på nokre sykkeltaxiar. Min kinesisk er ikkje god, men eg klarar å sei tal og avtala pris. Her på bilete er det framleis god stemning: 
Men så endte turen med at dei satte oss av i nokre halvskumle bakgater, sa at dei ikkje hadde lov å sykla nermare hotellet (selvfølgeleg heilt usant..) og istadenfor 30 yuan skulle dei plutseleg ha 300 yuan pr sykkel, ein heilt vill pris (taxi pris hadde vore på 12-20 yuan). Det var skikkeleg ubehageleg, eg fekk vondt i magen og blei skikkeleg sint. Lurte på om det skulle dukke opp masse folk som var kameratar til desse syklistane og ta alle pengane våre.... Men det gjekk bra. Me betalte det me hadde blitt einige om på førehand og gjekk.

På utsida av hotellet såg me denne vakre hunden, så då letta det på den dårlige følelsen etter sykkelturen:

1 kommentar:

  1. Hei , der har jeg også akkurat vært :) Imponerende!! Sååå stort , vi var også på den kinesiske mur dagen før - like imponerende stort det også - tenk på de som har bygd opp dette !! Vi dro hjem 19.3 ..kunne sett dere da - hi hi . Det var nemlig "ingen" andre enn kinesere der da vi var der ... hadde sikkert lagt merke til noen nordiske om de var der ;))Syns du var tøff som dro alene med to små barn . Avtale pris på forhånd er veeeeldig lurt , det erfarte vi og :) Ha et fortsatt fint opphold , jeg drar gjerne tilbake :)

    SvarSlett