Sider

mandag 19. mars 2012

A great day at The Great Wall

Så var dagen komen for at me skulle inta den kinesiske mur, og for ein dag. Snøen som kom igår låg framleis på bakken på skuggestadene, himmelen blei meir og meir blå utover, bilen som skulle frakta oss rundt omkring var på plass, så etter eit forfriskande morgonbad og ein hektisk hotell frukost var me klar...

Fyrste stopp var Beijing National Stadium, betre kjent som Fugleredet, der sumar OL sin opningssermoni og avslutningssermon,i samt alt av friidrett, foregjekk i 2008. Eit impnerandes byggverk. Me prioriterte ikkje tid til å gå inn på stadion, men hadde det veldig kjekt med å springe rundt på utsida:
Det er ulike måtar å koma seg til den kinesiske mur på frå Beijing. Det er mange selskap, seriøse og sikkert meir useriøse, som tilbyr å frakta deg fram og tilbake til svært ulike prisar. Dei fleste me har høyrt om har måtta gå innom x antal fabrikkar når det gjeld silke, jade stein osv der tour guidane får ein viss sum for å ta med turistar innom. Eg og Linda hadde tru på at om me presiserte godt nok at me IKKJE ønska innom slike fabrikkar og markeder, så ville det gå heilt greit, medan våres betre halvdelar argumenterte hardt for at det aller beste er å gå for det noko dyrare alternativet og då mykje meir til å stola på, ein bil frå hotellet..... Me endte opp med ein bil frå hotellet. Uansett så er alle nøgd i kveld, og me har hatt ein strålande dag og ingen unødvendige stopp:) 

Sjåføren vår her var like effektiv som Leon i Shanghai. Me køyrde sikk-sakk der det var nødvendig, fleire meir eller mindre farlige forbikøyringar, me trakla oss godt fram i køen på motorvegen og ja, sjåføren fekk 100 rmb i tips til slutt....:)  Vegen frå hotellet til staden me hadde valgt ut til å gå på muren, bydde på varierande landskap og flotte alear: 
Tenkjer nok at det er eit heilt anna inntrykk ein sit att med på sumarhalvåret når det gjeld frodigheit osv, men om det er slik at det er frykteleg mykje fleire turistar, så er eg glad for å sleppe det, og brukar heller fantasien til å sjå for meg korleis det er når alt er grønt og blomstrar.

Framme på "The Great Wall at Mutianyu", punktet me etter anbefaling frå concierge`n frå hotellet valte å sjå muren frå, møtte det oss ein ganske så komersiell plass med masse av bodar med souvernirar å få kjøpt, eit tehus, subway og eit fristandes utval av diverse frukar:
Og så muren... for eit byggverk!! for ein dag, for ein tur:)
Eg og Lars Petter var heldige og trakk vinnarloddet av kven som skulle innta muren med borna, og kven som skulle få ta seg ein treningstur...:) me fekk jogga oppetter, bortover og nedover på muren. Så langt som kondisen rakk, men ikkje så langt som lysta ynskja.... Det blei den beste treningsturen på lange tider, høgt til fjels, nydeleg natur, lite mennesker, ingen bilar.... det var berre å håpa på at beina skulle holda og ta fart:
her er eg veldig nøgdt med å ha nått eit nytt tårn:
Utrsikt utover muren me var på. De kan sjå meg i flott driv (vel...) i rosa jakke. Me veit ikkje kor langt me sprang eller kor mange høgdemeter me steig, men me kjenner det i beina ikveld:)
Her er dagens mur bestigara samla. Me sender ein hjerteleg takk til Linda og Ulf som tok med alle borna på tur så me fekk tilfredstilla eigen behov med ein noko lengre og raskare tur enn det ellers hadde blitt....

1 kommentar:

  1. Flotte bilder. Så deilig tidspunkt å reise på med lite turister. Ser jo ut som dere hadde muren for dere selv, tommel opp for den:)

    SvarSlett