Sider

fredag 25. mai 2012

Kuaiji Mountain, Shaoxing

Det blei eit veldig bra plaster på såret for at årets "Great Wall Marathon" foregjekk utan meg på startstreken, å plutseleg oppdaga dette området rett ufor hotellet me budde på: 
Her, som på hotellet me budde på, var det heilt minimalt med moglegheit for å kommunisere på anna språk enn kinesisk, så me veit ikkje så mykje om staden eller historien til dette området. Men det me såg og opplevde, var nokre enorme byggverk (som virka heilt nye, nymalt...) av ulike former for tempel, nydeleg parkanlegg og perfekte steintrepper frå start til topp av fjellet. Her er inngangspartiet til Kuaiji Mountain: 
Her fortset me oppover fjellsida, gjennom det eine flotte byggverket etter det andre, og heilt strøkne parkanlegget kringom:
 Me har sett noko på toppen som me gjerne vil opp og sjå på:
Og når me såg betre etter, var det ikkje berre ein pagoda på toppen, men for oss såg det ut som fleire hus. Det visste seg å vera eit tempel og eit boligkompleks for munkane.
Ganske bratt! når me snudde oss rundt såg me flotte fjellsider på alle sider. Desverre var det ein ganske grå dag så utsikten blei ikkje optimal, men uanett strålande nøgd:)

 Akkurat passert pagodaen, og her klar for siste innspurt opp til tempelet i bakrunn:
 Som mangt anna i Kina, også dette byggverket imponerar:
Her ser de litt av utfordringen vår på turen, alt gjekk på kinesisk og eg gjorde så godt eg kunne i å prøva å forstå noko:) he he:
 Frå toppen:
 Her har me passert toppen og gått opp på ein annan liten høgd rett ved:
Så var det å koma seg ned igjen. Ikkje noko sti i desse traktene, heile turen foregjekk på nydeleg steintrepper...:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar