Sider

tirsdag 5. juni 2012

Xitang vannby og Tom Cruise

Xitang ligg 60 km sørvest for Shanghai og er ein flott vannby. I dag tok eg og tante Marta turen dit og fekk mange fine inntrykk: 
Tradisjonen tru, så er det lina opp med sykkeltaxiar med det same me kjem innforbi porten, samt ivrige sjåførar som vil selja oss ein tur. Og tradisjon tru, så går me rett på kvar gong...:)  Har hatt fine sightsingturar med sykkeltaxiar før, så også i dag:
 Inne i desse vakre trange gatene, kom me til denne døra:
og så høyrte me norsk musikk- Tir n`a noir! Måtte inn og sjekke kven som dreiv staden og om dei evt selde slik musikk der. Personalet var like godt i norsk som eg er i kinesisk, så fekk ikkje akkurat fram mitt bodskap. Fekk sjå på cd`en til slutt, og det var ei heilt ukjent forside med masse kinesisk skrift... Uansett, artig å høyre norske tonar ljome ut i gatene i Xitang!

Nokon gater er det god plass i, medan andre var ganske så trange:
 Sykkelsjåførane var også ivrige fotografar, så me fekk fleire bileter av oss to ilag:
og i fråvær av borna (?) og andre vestlige, så blei plutseleg eg og tante Marta spennande å ta bileter ved sidan av for kinesarane:)
 Xitang var kjempeflott! Nokon bileter som illustrerar idyllen, ro og fred:
Og så møtte me Tom Cruise! opptil fleire gonger- dog desverre kun i plakat form. Det var visste i denne byen at Mission Impossible 3 blei spelt inn, og sykkelmannen vår var svært ivrig i å fortelje og visa kvar og kor fort Tom hadde sprunge rundt i gaten her. Så i morgo kveld skal eg og tante Marta sjå på Mission Impossible 3!:)

1 kommentar: