Sider

fredag 14. september 2012

Singapore Zoo

Etter nokre dagar der me var "heima med sjukt barn" var det fint å reisa på tur til ein ny stad i Singapore, Singapore Zoo. Solveig og Fredrik gleda seg veldig til dagens utflukt og lada opp med "Cosmopolitian" i taxien...: 
Turen frå hotellet på Sentosa og fram til dyreparken tok kring 30 min, og ettersom taxisjåføren serverte den eine vitsen etter den andre på vegen, som eg ikkje forstod, var eg lukkeleg over at turen var over etter dei 30 min!

Parken imponerte frå fyrste stund. Det er frodig overalt her, så også i dyreparken. Reint og fint, små apekattar møtte oss i fyrste treet me gjekk forbi etter inngangen og slik fortsatte det heile dagen. Små og store dyr overalt. Søte, mindre søte..., små, store, snille, farlige osv. Siste nytt i parken er to pandaer frå Kina. Taxisjåføren fortalte om dei på vegen, at det hadde vore noko oppstartproblem både for panda`ene og dyrepassarane, så det ville ta litt meir tid før dei var synlege for publikum, men masse reklame var det for dei overalt:
 Fredrik lurte på om krokodiller er farlige:
Kvit-tigeren kan hoppe 10 meter. Det er langt det. Han såg sprek og farlig ut! Me tykte me kom ganske så nerme dei fleste av dyra. Var kun jaguaren og leoparden som var inngjerda med vegger og tak. Er ikkje så veldig bevandra i dyreverden, men me meinar bestemt at fleire av dyra lett kunne hoppa over til vår side av gjerdet om dei hadde eit stort ynskje om det....?? 
Fleire gongar lurte me på om dyra var levande eller om det var ulike former for statuer.... men når me stod og kikka lenge på giraffane og froskane og nasehorna og krokodillen (ikkje den Fredrik leika med, men ein annan som var på litt lengre avstand...) så byrja dei plutseleg å røre på seg og dei var sprell levande:) Fekk mange assosiasjonar både til "Istid" og "Madagaskar" :)
 Itsy bitsy spider:
 Visste ikkje at flaggermus kunne vera så stooore!!
 berre navnet gjer at dei er langtifrå søte i min verden...
 Men pingvinane derimot, dei er søte dei!:
 Elefantriding, morro:)
Det er ikkje så stor variasjon i temperaturen her, ligg på 28-35 grader, så uansett ein ganske flott sumardag, kjempegreit med ein vatnpark der ein kunne kjøla seg ned litt:
 Timon?2 kommentarer:

  1. Oi oi det ser helt fantastisk ut, og den ene Timon?flørter med fotografen og den andre litt mer hard to get. Klem

    SvarSlett
  2. Så fine bilder Arna, alltid stas med dyr:)

    SvarSlett