Sider

mandag 8. oktober 2012

Befolkningstettleik

Kvar veka kjem det ut ulike gratisblad her i Shanghai med info om alt ein kan tenkja seg (og ikkje tenkja seg) om ein storby. I dag las eg om befolkningstettleieken her i Shanghai, "downtown" Shanghai (som eg reknar med me er godt innafor) er det 16 828 personar pr kvaderatkilometer. Det er 2,4 gongar meir enn Tokyo, 3,5 gonger meir enn London og 4,8 gonger meir enn Paris, Norge og Svelvik var slett ikkje nevnt i denne samanheng... he he.
Eg las og at om veksten i antal personar fortset å veksa slik den har gjordt fram til no, er det fare for at ein vil gå tom for grunnleggjande ressursar som vatn i springen i løpet av dei neste 3 åra... Er vel ikkje så vanskeleg å forstå at ein er nødt for å prøva å stoppa tilflyttinga...

Med tanke på desse tala, er det forundereleg at eg i dag på ein 15 km lang joggetur (og ja, eg blei ganske trøytt og har problem med å gå ikveld, men det var absolut verdt det!!....) som eg hadde her "downtown Shanghai", kunne kikke kringom meg utan å sjå noko særleg med mennesker. For meg var det heilt herlegt:) ein set pris på ulike ting til ulike tider:) I desse "fantastiske haustbileter frå Norge dagane" så fekk eg eit lite snev av den kjensla, å gå i fjellet og koma til eit utsiktspunkt og skue utover....:)

Nokre bileter frå turen i dag:


1 kommentar:

  1. Folketallet må være oppskrytt!!! Flotte bilder Arna og sikkert en fin tur selv om det resulterte i vonde ankeler.

    SvarSlett