Sider

søndag 17. februar 2013

Shanghai Wild Animal Park

Sundag og tid for ny utflukt... Me prøver å finne nye stader å vitje til interesse for både store og små. Som regel lukkast me ganske greit, så også denne dagen, men å kalle det wild animal park var jo å overdrive det litt... Me reiste med eit håp om å sjå ville dyr i sitt naturlige element, men det kan me ikkje sei at var noko anleis enn i den andre dyreparken, Shanghai Zoo, sjølv om det var lagt ned betydleg meir innsats for å få det til her... 

Dyreparken opna flott med store områder med parkanlegg der dei hadde markert slangens år veldig fint: 
 Me kunne "vandre saman" og nyte natur i rolige omgivelsar:)
 Mange vakre bruer her og:
Mange av dyra såg ut til å ha det fint: 
Men så skulle me over til det som var hovudattraksjonen her, dei ville dyra, løver, tigera, kvittigera osv. Det var store bussar som køyrde i skytteltrafikk gjennom dette området med dyra. Ein busstype var inkludert i inngangsbilletten (vanleg stor buss) eller så kunne ein ta denne bussen om ein betalte 30 rmb ekstra. Me tenkte at me kom endå nærmare dyra i denne bussen så me betalte litt ekstra, legg merke til luka på andre vindauge telt framifrå: 
I den luka blei det nemleg slept ut ei levande høne til løvene og tigrane (tenk, på kvar einaste runde desse bussane køyrer...) som nok skulle vera til "glede" for oss tilskodara... Dyra var også berre slik passleg interesert, då svolten nok ikkje kneg dei ettersom dei fortærer ein del høner iløpet av dagen.. Høner som ventar på å kome på "siste buss heim":
I tillegg til at bussane køyrde alt for fort gjennom "reservatet" (som slett ikkje var av noko størrelse å skryta av for slike spreke dyr) så bråka motoren noko voldsomt og det var høgtalara på bussen som prata i eitt sett gjennom heile turen, kanskje til glede for dei som skjøna kva som blei sagt, men sum summarum var det altså så støyfult og trist heile denne opplevingen....

Men å sjå dyra på så nært hold gjer inntrykk og det er fantastisk flotte dyr! og i god kinesisk stil, så var det ikkje berre eit par tigera, neidå, trur eg telt opp mot 20 stk:
Løva har halve høna i munnen... 
 Var greit å koma seg ut av bussen og finna eit supert hoppeslott og avreagera på:
 og så fekk me og helst på pandaen:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar