Sider

onsdag 20. februar 2013

Treningsidyll i Shanghai

Etter 30 min køyring så kan ein gå ut av bilen og jogge rett inn i bambusskogen i She Shan National Forest Park/ She Shan Hills. Ettersom heile Shanghai ligg ca 3 moh, så er dette området for fjelltoppar å rekne for shanghainesarane:) Det er mange større eller mindre "fjelltoppar" i området, der dei to største som ligg rett ved kvarandre kan skilte med henholdsvis 74 og 97 moh:) Den på 74 moh er kjent for sin bambusskog, medan den høgste (som er det høgste geografiske punktet i Shanghai) er mest kjent for ei stor kyrkje som ligg på toppen, SheShan Basilica/ Marian Basilica. 

Det er fantastisk å finne nye moglegheiter og alternativ til tredemølle og trappetrening  (opp og ned dei 38 etasjane i blokka me bur i, inne i ein grå og ganske trist trappeoppgang). I mangel på anna natur blir me superglade undervegs og kunne holdt på heile dagen... (?). Her rasar treningskameratane mine avgårde og det var såvidt eg rakk å ta bilete:):
 Bambusskog og steinlagt sti:
 Bambusskog med drøymeunderlag!:
Me kom oss til toppen, ikkje berre ein men opptil fleire gonger:) Er jo ikkje så veldig store områder det er snakk om, ei heller alt for mange høgdemeter... Men ein herlig dag i Shanghai, med god, sikt god lufkvalitet og flott temperatur! (ca 6 grader. Til stor kontrast til gårsdagen som var prega av snø og slaps): 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar