Sider

lørdag 30. mars 2013

6 voksne og 6 born:)

Siste veka har me hatt gleden av å ha to familiar på besøk her i Shanghai.  I tillegg til familien Brekke/Laskerud (altså Blaskerud....) så kom Ane, Christoffer, Josephine og Sebastian (vener som til dagleg bur i Drammen) til Shanghai forrige laurdag. Me har farta rundt i hensikt å vise fram det beste Shanghai har å by på:)

Sundag var me alle på "champagne brunsj". Kvar sundag er det ein stor greie her med store bufèar og fri flyt av champagne (og ellers kva ein måtte ynskje å få i glaset). Me har ikkje prøvd det før, så me måtte gå på den "hottaste" champagne brunsjen, og slik me har forstått det så er det "The West Inn"hotellet som står for den. Det bugna av herlig mat, dessert, sukkerspinn, diverse underholdning for store og små og som sagt champagne:) 
Ein annan sjåverdigheit me har vitja denne veka er akvariet, her studerar Fredrik pengvinane som sym og hoppar i vatnet:
Mandag kveld var me på "Era", også kjent som akrobatikkshow. Det er så imponerandes underholdning! Fantastiske prestasjonar som blir visst kvar kveld, like stor sukse for liten som for stor. 
Eg og Gunhild klarte å koma oss ut på tur åleine ein dag, og valgte då å ta sykkelen fatt for å få sjå mest mogleg. Gunhild fekk henta klede på stoffmarkedet, sykla gjennom fleire områder der ein såg nærmare på "gamle Shanghai", ein rask stopp i Yu Garden, ein god kaffistopp på Starbucks og innom eit par markeder til før me etter mest 3 mil på sykkelsete var vel heima att. Her er Gunhild på veg gjennom ein del av Shanghai som held på å dette ned, og som om få år sikkert ikkje er meir... kontrasten kjem godt fram her med dei høge husa ein ser heilt bakerst i bilete:
 Legg forresten også merke til dei nye solbrillene som ein kontrast... :)
Ungane har vore med å vandra i gatene, her er det nokon skilpadder og froskar som blir studert, men me var alle einige om at det ikkje frista så veldig å handle inn det for middagen....:
 
Me er her kome ned til The Bund, og må ta nokre bileter før ferden går vidare med ferje over elva. Gunhild og Andre:
 og oss damen på tur:
Fredrik og Ola på ferja over Huangpu elva, fylgjer med på høge hus og båtar på elva:
 Me nermar oss målet!:
Her er me kome til tops, 497 meter over havet, i 100 etasje.... Det er vindauger midt på golvet der ein ser desse 497 meterane rett ned på gata og her studerer Sebastian, Ola og Fredrik trafikken langt der nede...: 
Svært godt å slappe av med litt "Willy Wonka og sjokoladefabrikken" etter dagar med mykje sightseeing!!:
 To hoppande glade jenter:)
 At påskeharen kom til Shanghai var berre ikkje heilt til å tru:
 Sparkesykkel er morro for Solveig og Karin:
 og Christoffer...:
Men alt har ein ende. I dag måtte me sei "pågjensyn" til Karin, Ola, Gunhild og Andre... Det er ikkje noko stas. Men er ein god trøyst at ikkje alle reiser på same dagen og at me om ikkje så alt for mange vekene treffest att i Norge!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar