Sider

lørdag 23. mars 2013

Beijing med familien Blaskerud

For å vera sikker på at familien Blaskerud (sjølvutnevnt navn frå besøket) skulle finna fram til dei rette tinga i rett tid, samt at me gjerne vil vera med dei heile tida når dei fyrst har teke turen hit til austens rike, så blei me med når turen gjekk til Beijing. Me hadde same turen for akkurat eit år sidan med familien Wike- Ljungblad og tenkte å ta ein reprise. 

Her er me klare til avgang frå Hongqiao togstasjon: 
Me var superheldige med verèt, masse nysnø, blå himmel, god luftkvalitet og 14 grader på dagen, noko som gjorde at snøen som kom iløpet av natta (10-15 cm!!) smelta fort:
Frå sommerpalasset:
Slik som me menneske har id kort, har alle trea i Sommerpalasset og i Den Forbudte By (og kanskje fleire stader) id "kort", der fargekoden står for alderen. Dei med grønt kort er meir enn 100 år, medan dei med raudt kort er meir enn 300 år gamle:
Snøen var til stor stas, spesielt for Solveig og Fredrik som ikkje har sett snø på eit år, og dei hjalp gladeleg til med snømåkinga inne på Sommerpalasset:
Etter ein rask tur på Sommerpalasset (det er viktig å vera effektive, både for å rekka mest mogleg, men også for å holda ungane i best mogleg humør. Bassenget på hotellet venta jo på oss!), gjekk ferden vidare til The Great Wall. Der var det bygd snømann av all snøfallet frå natta:
 Her er me klare før stigningen byrjar:
Så var me igong med klatringa: 
 Ganske så bratt...
Og så var det smalt og glatt! Pga snøsmeltinga og skugge, så blei det is, det kombinert med ein god del andre mennesker som også hadde teke turen til muren denne dagen, så blei det litt utfordrande å koma seg ned att...
I 2007 (eller så var det 2008) så var det massegiftermål på muren her, når det var gjordt så tok dei ein hengelås (der navn og dato på førehand var gravert inn) og hang på kjettingen som var hengt opp for anledningen. Deretter kasta dei nykkelen på fjellet, og hengelåsane heng der til evig tid som teikn på ekteskapet:) Dette kan ein sjå mange stader i Kina:
Tenk, så var me her ilag!:
Her er Solveig fotograf og det er god stemning inne i den Forbudte By (dagen etter, me har bada fleire gonger og sove ei natt før denne posten på programmet!):
Fredrik som ikkje var heilt i slag på turen fekk sitja på skuldra gjennom heile Den Forbudte By. Etter å ha kasta opp i taxien på veg hit, blei han godt pakka inn i min og Solveig sin jakke og fekk i seg litt ny energi...
I skrivandes stund sit me og ser på "Den siste keiser", og det er er arig å akkurat ha vore der som mykje av filmen er spelt inn:
 Nokon nydelege born som har fått seg ny hovudpryd:

2 kommentarer:

  1. Åh herleg lesning og supre bilete! Kos dikka masse:)

    Klem Linn

    SvarSlett
  2. Så strålende fint dere har det...fortsett å kos dere alle sammen og God Påske!//Camilla Sagen

    SvarSlett