Sider

søndag 5. mai 2013

MacRitchie

Me har starta jobben med å bli kjend i Singapore. I desse dagar jobbar me med å finne ny stad å bu og då er det fint å finne ut litt meir om kvar ting ligg i forhold til kvarandre osv. Me har skule på plass for ungane frå august, det er selvfølgeleg eit godt utgangspunkt. 

Singapore er eit land på berre 705 kvadratkilometer (til samanlikning har Norge 385 186 kvadratkilometer) fordelt på 63 øyer, der Singapore Island er hovudøya. Det er ca 5 millionar innbyggjare i Singapore og over ein million av dei er utlendingar som jobbar her (i Shanghai meinar eg det talet var på ein halv million). Men det kan jo vera at talet på etniske kinesara (74,1 %) kan hjelpe på saknet av Shanghai?:). Ellers er det malaysiere (13,4%) og indera (9,2%) som er dei største folkegruppene her. Hovudspråket er ihvertfall engelsk, noko eg allereie har byrja å merka at er ganske fint. 

I dag har me sjekka ut litt av friluftsaktivitetane og alle fire har vore på treningstur rundt ein innsjø i naturreservoiret MacRitchie. Det var ein heilt strålandes oppleving, trass varmen, og trass at me ikkje fant den kortaste vegen rundt:) Men ungane holdt ut og det hjelpte veldig på at me talte antal meter etterkvart istadenfor antal kilometer... 12200 meter. Solveig kommenterte mange gonger på at dette var akkurat som å vera i Norge. Det var små stiar i skogen, gjørme, steinete underlag og litt asfalt innimellom. Hit kjem me til å kome ofte:1 kommentar:

  1. Åhhhh, så spennende Arna! Skal følge året deres i Singapore, og håper å besøke dere til høsten når jeg skal til SH utpå høsten.

    SvarSlett