Sider

søndag 18. august 2013

Pulau Ubin

Det er to ting som er flott med å reise på tur med bil i Singapore. For det fyrste, all parkering og bompassering, blir betalt med eit og same kort som er plassert i forntvindauget på bilen. Det gjeld parkering både i sentrum og lengre ut, på kjøpesenter og i park. Og for det andre så er det meste innafor ein køyreavstand på 25 min:) 

I dag gjekk ferden til Pulau Ubin. Det er ei øy som høyrer til Singapore der sykling står i sentrum. Etter 25 min med bil:) og ca 10 min i ein privat båt var me og tre stk syklar framme på destinasjonen: 
Eg som ikkje har sykkel her i Singapore leigde meg sykkel etter ankomst til Pulau Ubin. Der er det plenty av sykkelutleige med rom for litt pruting... På øya er det sykling på alle nivå. Eg, Solveig og Fredrik tok det med ro langs asfalterte vegar og kom akkurat fram til der terrengløypene starta. Då var Fredrik heilt satt ut av ein kombinasjon av for lite søvn og for høg temperatur, så det var på tide å snu. Men Lars Petter hadde ein god treningstur på stiar som gir han nok (?) utfordringar.

På vegen møtte me ein stooor lizard som kryssa vegen 10 meter før oss. Me stod då akkurat i ro, men eg lurer på om den såg seg føre...? for om ikkje, og om me ikkje hadde stoppa akkurat då, så hadde me ganske sikkert kræsja med den ein av oss. Dei er vel som regel ikkje farlege, men som alle andre dyr (og mennesker) så kan det bli ubehageleg om dei blir redde. Det er tett vegetasjon over heile øya og ikkje veit eg kva for andre dyr som lurer kringom... Fredrik såg ein krokodille som var død og Solveig såg ein apekatt oppe i eit tre, apekatten kunne nok vore reell, men i dag var det nok ønske som var høgast, anngåande krokodillen så er eg ganske sikker på at det verken er døde eller levande krokodillar på øya. Derimot så såg me mange flotte sommerfuglar og nokon mindre fine larvar:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar