Sider

tirsdag 13. august 2013

Skulestart

Så var fyrste skuledag vel overstått for både Solveig og Fredrik. Solveig går no på "ekte" skule (grade 1) som det blir kalla her i huset medan Fredrik framleis berre går på vanleg skule (kindergarten, K1). Opplegget for dei to trur eg ikkje det er så veldig stor forskjell på. Dei har begge både matte, språk, gym og bibliotek osv, men heldigvis så leikar nok Fredrik litt meir enn Solveig og så har han ei stillestund midt på dagen, der dei ligg på golvet i klasserommet oppe i ein enkel sovepose. 

Her er Solveig og Fredrik på veg til skulen, imellom seg har dei ein ganske tung veske som inneheld diverse utstyr som Fredrik skal ha med seg til klassen sin (teiknesaker, bøker, soveposen m.m.) i handa har Fredrik plukka opp ein slange han fant på gata... he he, neidå! det er ein av favorittleiketøyet hans. Sikkert ein av mange gode grunnar til at ungane ikkje har lov å ha med seg leiketøy i klassen:) 
Det er ikkje til å koma ifrå at det er litt tøft å byrje på skule no etter over 3 mnd med ferie. Sjølv om overgangen er mindre denne gongen enn den var for to år sidan då me kom til Shanghai, så er det alikavel ein heilt ny skule, som er mange hundre ganger så stor som den me gjekk på i Shanghai (å ja, me saknar Tiny Tots!!). Fredrik som går i kindergarten er ganske godt skjerma frå dei store mengdene, men Solveig har lunsj og "snack" i kantina i lag med over 1500 andre born, og ein halvtimes leik ute med alle desse borna etter lunsjen. Det seier seg sjølv at det er rimleg kaotisk og høgt støynivå. Same gjeld leveringa til skulen og henting ved dagens slutt. Det herjar eit aldri så lite kaos, og eg lurer jo på kva i all verden me driv på med... Men så ser eg og at det går fint for dei 1498 andre borna der, så då burde det vel gå greit for våras og ..... etterkvart. Dei fleste borna tek til og med buss til/ frå skulen, så då kjem dei seg av bussane og til rett lærar/ klasserom og same med returen seinare på dagen. Etterkvart så tenkjer eg at me og sklir inn i desse rutinane. Men foreløpig så fylgjer eg dei heilt til døra, kosar meg i kantina i lag med Solveig til lunsj (ehhh... vel) og ventar tolmodig på utsida av klasserommet når klokka ringjer ut...


1 kommentar:

  1. Fine de er! To tøffinger, tenker meg Solveig er sliten etter skoledagen med så mange andre skolebarn.

    SvarSlett