Sider

torsdag 31. oktober 2013

Happy Depavali

I mange veker har "Little India" her i Singapore vore pynta for fest, og i dag her den største dagen her. For hinduar er Depavali ein av dei viktigaste feiringa gjennom året og det er national fridag i mange asiatiske land inkludert Singapore. 
Eg og ein annan mamma i klassen til Fredrik reiste til Little India for å sjå på "pynten" og sjekke ut eit marked som er spesielt for denne tida: 
Me prøvde å lukte på blomane som dei laga desse flotte blomsterkransane med. Då blei me ganske bestemt avfeid av ei grei dame (som jo forstod at me ikkje visste betre) ho fortalde oss at dette var for gudane og at me ikkje skulle gå rundt og stikka nasen borti her... Ho klipte av ein liten jasmin blom til oss som me kunne ta med vidare og lukte på så lenge me ville...: 
 Dei fleste andre blomar var av plastik og ikkje så interesange å lukte på...
Trangt om plassen ja! og innimellom alle desse fargane og bodane så var det mange skuleklassar som var på tur... i 35 grader og ikkje ein cm til overs i gata så pressa dei seg gjennom.... De kan sjå ein skuleklasse som vandrar innimellom alle uroane som heng ned:
 Det er fargerikt i Little India!

Og om ikkje så lenge så byrjar ein av dei største festane for oss iår. Farmor og farfar er no på flyet og nermar seg veldig Singapore. Det blir sååååå stas med besøk:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar