Sider

mandag 21. oktober 2013

Thailand

Me hadde tre dagar i Khao Lak og det er selvfølgeleg noko knapt med tid. Men me føler me fekk eit godt inntrykk av kva Thailand har å by på, og det er absolutt ein stad me gjerne reiser attende til! Me valgte å bli på resorten og omegn fyrste og siste dagen, men den i midten booka me oss inn på tur til Similian Island. Det er ei øygruppe som ligg ca 1,5 time i 25-30 knop (??) rett ut i havet frå Phang Nga som båten gjekk ifrå, eller meir nøyaktig 70 km:) Similian Island blir skrytt opp i skyene av alt og alle med tanke på dykking/ snorkling og vakre strender. Me opplevde ikkje snorklingen så fantastisk som me var forespegla. Det kan vera noko med oss? eller med tida på året? eller stadene me blei satt av på denne dagen... men strendene er jo berre som henta rettt ut frå eit postkort. Det som me ikkje var heilt forberedt på var mengden mennesker som blei frakta ut til denne øygruppa på same tida... Me var ca 40 i vår båt, og det var kring 15 andre båtar som køyrte ut dit på likt med oss. Det burde gått veldig fint om dei fordelte seg utover dei 9 øyene og dei ulike snorklestadene, men det verka som dei la opp til å vera mest mogleg på dei same stadene til same tida, som igjen førte til at det krydde av folk både til lands og til vans (snorkling) og det øydela litt av sjarmen med å vera på "ei øde øy"..... 

Her er eit av kjennemerka på øygruppa, ein kjempestein som blei liggjande att slik etter at isen drog sin veg:)
Me var i land på to strender og me snorkla på to ulike stader. Har skaffa oss eit kamera til å ta bileter/ filmar i vatnet med. Men når teknologien svikta meg ikveld får eg ikkje lagt ut den eigenproduserte snorkle videoen (søren og altso!:) ) så då blir det med nokre strandbileter: 

Så var me attende i Khao Lak, på stranda ved hotellet der det var lite folk men store bylgjer, og tid for å lære seg og sufe på dei:
Fredrik er klar: 
 så er han igong:
 padlar så godt han kan og jobbar med å holde balansen:
 det går så det susar:
 :)
Ein blir også ganske sliten av å bada så mykje, så godt det ikkje er langt til nærmaste bar, me snur oss rundt frå stranda og går 30 meter opp mot bassenget og der - midt uti bassenget var det råd med tørsten:)
Eg var aaalt for treg med å utforske massasje tilbodet i området, siste dagen gjekk me innom "Silk Spa" og både Fredrik og Solveig ville gjerne vera med på ein times klassisk thai massasje. Det vil sei, eg forhandla ned tida til ein halvtime (trudde jo ungane skulle bli leie etter 5 min) men undervegs gjekk me attende til den timen som er vanleg, og endog prøvde ungane seg på om me kunne bli der i to timar:) Eg og Solveig får vaska vekk sanden:
før me får lagt oss ned og slappa av litt, Fredrik sovna etter ei lita stund... og etter ei lita stund til sov Solveig og... Dei som kjenner Solveig veit at ho ikkje søv lett, og tenkt, medan ho blei massert! Det var heilt eineståande god massasje!
Så etter me hadde vakna og kome til oss sjølv igjen etter ein herleg time med thai massasje, tusla me inn igjen til hotellet godt passa på av desse majestetiske vaktene:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar