Sider

fredag 31. januar 2014

Australia!! del 1

Så har me vore i Australia! Eg, Solveig og Fredrik reiste forrige laurdaga til Perth på besøk til ein annan "expatfamilie". Takka vere gjestfriheiten til ein kollega av meg frå Drammen, så tok eg mot til meg og reiste til eit nytt land og kontinent med ungane. Borna har ei veke ferie i forbindelse med kinesisk nyttår ("nyttårsafta var igår) og no når turen er vel overstått er eg strålandes nøgd og takknemleg for å fått eit lite innblikk i kva Australia har å by på. Me budde i: 
som ligg ca 30 km vest for Perth, og som mest truleg er den koslegaste av alle små byar i Western Australia:) Nokre få kilometer utfor Fremantle sentrum budde me, og der likte eg svært godt å traske litt rundt og kikke på alle dei flotte husa som låg på regge og rad: 
 Vertskapet Ole og Tone:)
Me hadde 5 dagar til rådigheit, og prøvde å legge opp ein plan for å få sett det viktigaste - på borna sine premissar.... Fyrste dagen stod Fremantle og stranda på planen, og her har me kome oss inn til sentrum og står på eit utkikkspunkt der det tidligare blei fyrt av kanonen mot dei som ikkje var velkomne til byen, eller så var det (bådeog mest truleg) at det blei fyrt av eit skot kvar dag kl 13, slik at alle skipa som låg ute havgapet kunne stille klokka si deretter. Dette held dei framleis på, altså det siste med at ein kan stille klokka si etter kanonskotet om ein vil:)
Strålandes utsikt!:
 og andre vegen er utskikten også flott, ei av hovudgatene i Fremantle:
 Me blei tidleg minna på at me var kome til kengeruland:)
 og dette var også dagen for "Australia Day", altså nasjonaldagen til Australia, der ein feriar dei kvite sin ankomst til landet... Det er då ein dag som ikkje berre har positive element i seg... Eg såg eit skilt i byen der det stod noko om at dette var ein sorgens dag, men forutan det, var det mest flagg og sjå, samt masse masse mennesker som samla seg til piknikk på stranda:
Eit anna gatebilete frå Fremantle, skulle gjerne brukt mykje meir tid på å vandre rundt her, men det var slett ikkje populært blandt dei to yngre eg hadde med meg...
Så endeleg var det stranda! Me hadde fått svært strenge formaningar om å vokta oss vel for all haien som truar der ute frå mannen som framleis er i Norge... og det gjorde me altså:)
vegen ned til stranda. Blir frykteleg varmt i sanden her, så enten må ein springe svært fort, eller så er det best med sko:
 Det var mange supre leikeplassar å oppdriva over alt, det gjer alltid dagen ekstra triveleg:)
 Så på kvelden fekk me med oss solnedgangen frå stranda:
 samt fyrverkeriet som avsluttar Australia Day:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar