Sider

fredag 31. januar 2014

Australia! del 2

Når me berre var ferdige med sightseeing i Fremantle, gjekk resten av dagane som ein leik:) aquarium, Wild Life Park, diverse leikeplassar på ulike stadar i byen (der eg fekk tilfredstilt mitt behov for blandt anna å "sjå" Perth) og sykling på Rottnest. 

Det er lite transportmoglegheiter å velgja mellom for å koma seg rundt slik på turistvis. Det er bil som gjeld... Til min fordel var eg vandt til å køyra på venstresida frå Singapore og med ein GPS som var heilt super klarte me å koma oss både litt nordover for å vitje eit aquarium og innover i landet for å vere innom Perth: 
Fredrik vakna med eit smil om munnen dagen me skulle til aquarium, for han gleda seg slik til å sjå hai: 
 Eit anna høgdepunkt her var krokodiller.... Desse er 1 år gamle:
Me lærte der at krokodillar (saltvannskrokodillar) veks heile livet og kan bli opp til 100 år gamle og 11 m lange... Dagen før me var her, var det ein 12 år gamal gut som blei tatt av ein krokodille medan han bada ein annan stad i Australia....:

Etter aquarium reiste me til Kings Park og fekk ein strålandes utsikt mot Perth! Kings Park var eit høgdepunkt både med den flotte utsikten ein fekk der, ein nydeleg park med mange små og store vegar og stiar og flott fauna, samt ein leikepark som me gjerne skulle reist attende til kvar dag:) 
I Carversham Wildlife Park fekk me helsa på mange, for oss, svært eksotiske dyr, her ein koala bjørn som søv svært godt:
 Så godt søv han (ho?:)):
 Desse dyra var ihvert fall merkelige:
Så kengeruar.... Det var morro det! Masse kengeruar som me kunne mata til og med: 
og sjå på babyane deiras som gjekk inn og ut av magen til mammen sin.... eller for det meste sov svært godt inni der:
Så fekk me sjå dei koma hoppande og at dei brukte halen og til denne jobben:
Som i dei fleste dyreparkar er det eit eller anna form for show, slik var det også her. Me kunne går rundt og helsa på ulike dyr og nokon fekk me også holda i....:
Her blei det felles bilete med ein wombat: (eg har selvfølgeleg aldri sett eller høyrt om dette dyret før..Men sidan så mange stilte seg opp til bilete, så fulgte me jo straumen, for det er nok kjekt å ha! he he): 
Siste heile dagen me hadde, reiste me til Rottnest, ei øy som ligg 20 km ut i havet frå Fremantle. Her kan ein skimta skyskraparane i Perth: 
På Rottnest er det fleire kafear, ein supermaked, overnattingsmoglegheiter og fleire mil med sykkelstiar utan bilar (kun ein turistbuss i ny og ne), med andre ord ei fantastisk flott øy som me gjerne skulle hatt meir tid på!
 Vakre strender omsluttar øya, men det var lite skugge og oppdriva der og såleis ganske varmt...:
 Øya heiter Rottnest då dei fyrste (kvite) som kom dit trudde dyra som var på øya var kjemperotter:
Badeparken var eit anna høgdepunkt. Skåret i gleda blei for Solveig sin del som fekk øyrebettenelse på vegen ned og med ei trommehinne som sprakk... Ikkje noko dukking på ho dei neste vekene...:
I staden for bading fekk me då vitja eit fastlegekontor i Fremantle, det er jo også noko å få med seg! Fungerte veldig likt som i Norge, og her sit Fredrik å les litt blad, for ventetida på venterommet var og likt som i Norge, laaaaaang....:
 Når Solveig var ferdig hjå doktoren, hadde Tone fiksa "premie" til alle tre tolmodige sjeler:
Tusen tusen takk for oss Tone!!:) 1 kommentar:

  1. Hva dere opplever!! Tøff du er Arna, kjører bil på fremmede steder, tar med barna på lang flyreise til en helt ny del av verden alene!! Du er og forblir superwomen:)

    SvarSlett