Sider

fredag 24. januar 2014

Haw Par Villa

Det er ein park her i Singapore som er ganske anleis enn alle andre parkar eg har vitja, og det er Haw Par Villa. Opprinneleg var den kjent som Tiger Balsam parken då den blei bygd opp av dei to som utvikla og gjorde stor butikk ut av Tiger Balsam ( Aw Boon Par og Aw Boon Haw). Me har køyrt forbi mange gonger og kvar gong har dette inngangspartiet fanga vår interesse, masse masse fargar og greier som me ikkje heilt fekk taket på kva var for noko, før me stoppa og tok turen innom: 
Inngangspartiet fortset  og blir endå flottare, og tigeren kjem godt fram:
Ynskje med parken var å vise fram kinesisk mytologi. Det blei gjordt gjordt ved å laga over tusen ulike statuer i meir eller mindre ordna former og i ulike temaer gjennom parken:
 Eine artigare enn den andre:

 og her er bilen som desse karane køyrde med!:) Den skulle me gjerne teke med oss heim.
Her er inngangen til "The Ten Courts of Hell" og bærer navnet sitt med rette! Eg blei heilt satt ut av det som blei visst fram, og det er absolutt ikkje nødvendig å ta med born gjennom den tuenellen....
Dette er berre "peanuts" mot kva du kan sjå inne i tunellen: 

Så når me kom oss ut av helvete, så gjekk me rett på dette... ehh, ungane lurte jo på kva som foregjekk her. Slår eit slag for morsmjelka med andre ord:
Og jammen var det litt amerikansk innslag her og, eg er usikker på om den har kome til i seinare tid, eller om den var der opprinneleg:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar