Sider

fredag 21. mars 2014

Blue Mountain

No er me vel attende i Singapore, og kan sjå attende på herlige dagar og minner for livet etter 2+1/2+1/2 dag i Sydney. Onsdag reiste me til Blue Mountain, der me etter to timar på toget gjekk av i Katoomba, landsby som var godt tilrettelagt for turistar med mange overnattingsmoglegheiter, massevis av koslege cafèr, shopping, men alikavel ein god følelse av å vera på landsbygda i australia:) 
 Terrenget var kupert med bakkar opp og ned;
Me gjekk frå togstasjonen i ca 2 km for å kome til Echo Point (utsiktspunkt over fjellområdet) og då fekk me følelsen av å vera blandt dei lokale:)
 Så kom me fram til Echo Point:
 Herlig utsikt!
Så var det tid for å gå på tur, me valgte turen som var "strong walkers only"... he he. 1000 trappetrinn ned og deretter 1000 trappetrinn opp igjen.
 Det var bratt og smalt:

 Men parti som var heilt nydeleg å gå i, med draumeunderlag og flotte trepper:
 Nermar oss toppen igjen her:
Så etter ein dags marsj, var me framme på Laura togstasjon (nabo landsbyen til Katoomba). Godt trøytte i føtna og gleda oss til å sitje å sjå ut av togvindauget igjen:
 Siste dagen i Sydney, vandra me rundt i Hyde Park:
 Kom plutseleg over ei stor og vakker kyrkje:)
 Høyrte på mange fuglar som kvitra:
og endte opp i Botansik hage og fekk ei herlig utsikt mot hovudattraksjonen, Operahuset
der me to kveldar før var og såg og høyrde på ein 3 timar lang forestilling, "Carmen". Me sat då på fyrste rad, eg kunne ha tatt på skuldra til dirigenten nede i orkestergrava,  og me såg songarane/ skodespelarane rett inn i auga, ei fantastisk oppleving!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar