Sider

mandag 17. mars 2014

Sydney!

Så var tida komen for at eg er så heldig å få vitja Sydney! Har lenge høyrt at dette er "verdens flottaste by" og då er det stor stas å få reisa å sjekka ut om eg er einig i den påstanden (i den grad ein kan seia slikt ut ifrå at det er ganske så mange byar att i verden å vitja for min del...:)). Men så langt må eg berre seia meg einig, det er ein svært vakker by, kan minna mykje om Bergen, berre at det manglar litt på fjedla i bykjernen, men til gjengjeld er det herligt ver året rundt... he he. 

Biblotekbygget i byen bak ei flott vannfontene: 
Me ankom Sydney i dag, lokal tid, kl 06.30 (ligg 3 timar føre Singapore og då 10 timar før Noreg), sidan det ikkje var mogleg å få sjekka inn på hotellet så tidleg var det ikkje anna å gjera enn ut å gå og nytta tida ein har for sightseeing. Etter knappe 10 min til fots kom me til Royal Botanical Garden, vakkert vakkert vakkert! Eg likar spesielt alle dei store trea:
Ikkje spesielt glad for å sjå stooore edderkoppar, men går greit så lenge dei held seg på trygg avstand frå meg...:
 Rundt omkring i heile byen går desse neshorna som frtt vilt, det eine flottare dekorert enn det andre:
Og så plusteleg! der var Sydney Opera House.... Det knyter seg svært store forventningar til det meste av det me har på planen her i Sydney, og operahuset er kanskje det som bærer på den største forventningen... og flott er det, her sett frå botanisk hage:
og her sett frå Circular Quay, eller for dykk som ikkje har vore her enno, frå andre sida enn det forrige bilete... he he:
Ut på ettermiddagen (etter me eeeendeleg fekk sjekka inn på hotellet og kvilt oss litt) gjekk me tur over denne brua, Sydney Harbour Bridge (ferdig i 1937):
og slik ser Opera huset ut når ein står oppe på brua:) 
Frå brua fekk me og flott utsikt inn mot Circular Quay og The Rocks. Hotellet vårt ligg ca midt i bilete litt bak dei fremste høghusa her:
 Utsikt mot andre sida av brua, nord sida av Sydney, yrande båtliv:
og til sist eit bilete til av brua, det landemerke, etter Operaen som dei er mest nøgde med her i byen i fylgje Lonley Planet boka:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar